Almanya'da yaşayan 4 gurbetçi vatandaş, 15 Temmuz şehitlerini unutturmamak için bisikletle Münih'ten yola çıktı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen gurbetçiler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaşmayı hedefliyor 15 Temmuz şehitlerini unutturmamak için Almanya'dan Türkiye'ye bisikletleriyle gelen Emrullah Durucan, Abdurrahman Serdar Çakmak ve Hasan Acar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçti. 15 Temmuz'da Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaşmayı hedefleyen gurbetçiler, köprü çıkışında önemli mesajlar verdi ve şehitler için dua etti. Almanya'nın Münih şehrinde yaşayan Emrullah Durucan ve Abdurrahman Serdar Çakmak ile Avusturya'nın Salzburg şehrinde yaşayan Hasan Acar, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) "15 Temmuz Anısına Bisiklet Turu" kapsamında, Münih'ten Ankara'ya bisikletleriyle yolculuk yapıyor. Yaklaşık 2 bin 700 kilometrelik yolda 16 gündür pedal çeviren gurbetçiler, önceki akşam saatlerinde İstanbul'a ulaştı.

KÖPRÜYÜ GEÇTİLER

Gece yarısı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden ellerindeki Türk bayrağını dalgalandırarak geçen gurbetçileri, köprü çıkışında AK Parti Şişli ve Üsküdar Gençlik Kolları'ndan oluşan bir grup karşıladı. Pedallarıyla şehitler için farkındalık oluşturmak isteyen üç gurbetçiye köprüde seyreden araç sürücülerinin de korna çalarak destek verdiği görüldü. Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğünden yetkililerin resmi bir araçla eşlik ettiği yolculuğa köprü çıkışında mola verilirken, gurbetçiler burada kendilerini bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi ve bir de açıklama yaptı.

'BÜTÜN DÜNYA BİLSİN'

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Danışmanı Güleser Topuz, gurbetçi olarak yaşadıkları Avrupa ülkelerine seslenerek, "Bize gelecek, gezecek, görecek bir vatan bıraktılar. Şehitlerimizden ve gazilerimizden Rabbim razı olsun. Bütün dünya bilmelidir ki, hiç kusura bakmayacaklar, Türkiye öyle yutulur bir lokma değil. Türkiye'nin gençleri burada, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden bütün Avrupa ülkelerine sesleniyorum: 40 yıldır Avrupa'da yaşayan biri olarak ben ülkemi temsil etmeye her zaman varım. Biz Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bu cennet vatanın her zaman yanındayız. Şehitler ölmez, vatan bölünmez, ezanlar susmaz" dedi.

Birliğin Bavyera Temsilcisi Emrullah Durucan, yolculuğun şehitler adına yapıldığına değinerek, "Herkese teşekkür ediyorum. Biraz geciktik, kusura bakmasınlar. Bu yolculuğu 15 Temmuz şehitleri için yaptık" ifadelerini kullandı. Köprü çıkışında bir araya gelen İstanbullu ve gurbetçi vatandaşlar, şehitler için hep birlikte dua etti, rahmet diledi. 15 Temmuz şehitlerin anısına yapılan bisiklet yolculuğunun 15 Temmuz'da Ankara'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde son bulması planlanıyor.

'BAYRAĞIMIZI GÖTÜRÜYORUZ'

Bu yolculuğu geçtiğimiz yıl tek başına yapan Abdurrahman Serdar Çakmak, 15 Temmuz günü Ankara'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaşıp ellerindeki bayrağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim etmek istediklerini ifade ederek, "15 Temmuz şehitlerimizin anısına yapmış olduğumuz Münih-Ankara bisiklet yolculuğumuzun İstanbul etabındayız. Hamd olsun, 16 günde buraya vardık. Ben Şırnaklı bir Kürt kardeşinizim, burada Laz olan Musa Ağabeyimiz var, Bavyera Başkanımız Nevşehirli; bizler burada ülkemizin birliğini ve beraberliğini temsil etmek için yola çıktık. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Bir ve beraber olacağız, inşallah" diye konuştu.

Bugün burada bu yolculuğu yapabilmelerinin ve özgürce konuşabilmelerinin şehitler sayesinde olduğunu anlatan Hasan Acar ise, "Geçen sene Serdar kardeşimiz yalnız gelmişti. Ona bu yolda yalnız olmadığını göstermek ve bundan sonra da geleneksel hale getirmek için biz de bu sene buradayız. Geçen sene ben çocuklarımla beraber darbe günü Münih'te havaalanında bankın üstünde yattım. Ertesi gün buraya geldiğimizde tankların kaldırıldığını gördük. O darbecilerin de bu ülkeden kaldırıldığını görmek istiyoruz. Adalet mutlaka yerini bulacaktır. Allah şehitlerimizden ve burada mücadele veren kardeşlerimizden razı olsun. Bugün burada özgürce bunları söyleyebiliyorsak, onların sayesindedir" sözleriyle açıklamaları sonlandırdı.