İstanbul'un en yüksek bütçeye sahip belediyelerinden biri olan ve milyarlık konut projeleriyle dikkat çeken Başakşehir'de, vatandaşlar kendilerini metroya ulaştıracak yolu kısaltmak için tahta köprü yaptı. Başakşehir Belediyesi'nin, Güvercintepe Mahallesi sakinlerinin çağrılarına kulak tıkaması sonrası geliştirilen yöntemle hem yolu kısaltıyorlar, hem de metroya daha çabuk ulaşıyorlar.

ZENGİN BELEDİYE

Birçok milyarlık konut projesinin sürdüğü, Bahçeşehir Gölet Bölgesi'ne belediye ortaklığıyla devasa inşaatın yapıldığı ve 500 milyon liralık bütçesiyle dikkat çeken Başakşehir Belediyesi, Güvercintepe gibi kenar mahallelere kulak tıkamaya devam ediyor. Soğuk ve yağmurlu havalarda kapalı bir durak olmadığı için ıslanan, güvenlik gerekçesi ile İETT otobüslerinin akşam saat 18:00'den sonra girmediği Güvercintepe'de son olarak vatandaşların derenin üzerinden yolun karşısına geçmek için kendileri ilkel bir köprü geliştirdi. 

METROYA ULAŞIYORLAR 

Demir kazıkların üzerine tahta geçirerek yapılan köprüde, vatandaşlar sulak alandan geçerken ıslanmıyor. Köprü, aynı zamanda 8,9,10,11,12. sokakların dere kısmında yaşayan vatandaşların metroya daha hızlı ulaşmalarını sağlıyor. Güvercintepeliler, uzun yıllardan beri bir köprü talebinde bulunduklarını ve bu taleplerin karşılanmaması sonucunda, kendileri tahta bir köprü yaptıklarını söylüyor. Geçtiğimiz günlerde de 3 gün su verilmeyen mahallede, vatandaşlar ellerinde bidonlar ile camilerin yolunu tutmuş ve 90'lı yılları andıran görüntüler ortaya çıkmıştı. Mahalleli, uzun yıllardır sorunlarının çözümü için kurmuş oldukları dernekte, sorunlarının çözümü için mücadele ediyor.

Güvercintepe Mahallesi, geçtiğimiz hafta "İSKİ'nin bakım çalışması" yaptığı gerekçesiyle 3 günü susuz geçirmişti. Mahalle, tankerlerle getirilen suyu bidonlarla taşımak için kuyruğa girmiş, 1990'lı yılların İstanbul manzarası oluşmuştu.

PARASI MI YOK?

Çevresinde lüks konutların her gün giderek yükseldiği, verilen imar neticesinde adım başı evlerin dolduğu mahallede, vatandaşların derme çatma bir köprüden yolun karşısına geçmesi görenleri hayrete düşürüyor. Bölgede bulunan arazilerin değeri ise Kanal İstanbul'un gelmesi ile birlikte 500 binlere kadar ulaştı. Kiraların ise bin TL'ye yaklaştığı mahallede, vatandaşlar "Belediyenin, vatandaşın yolunu kısaltmak için köprü yaptıracak parası yok mu?" diye soruyor. 

İmar izni verildikten sonra hızla inşaatların başladığı Güvercintepe Mahallesi'nde, yeterli oyun alanı olmadığı için çocuklar bir kalasla elektrik direklerine kurdukları tahtirevalli ile eğleniyor. 

TİNERCİLERİN MEKANI 

Uzun yıllardır Güvercintepe Mahallesi'nde yaşayan Oktay Susat isimli vatandaş, "Etrafımızda lüks siteler ile dolu. Ama kimse mahallemizi görmüyor. Yıllardır köprü yapsınlar diye bekledik baktık yapmıyorlar biz de kendi köprümüzü kendimiz yaptık. Ancak geceleri geçmeye korkuyoruz, bazen tinerciler kendinden geçmiş bir halde orada uyuyorlar. Madde kullanıcıları da izbe olduğu için dere yatağını mesken tutmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç, köprü sorunu ile ilgili Başakşehir Belediyesi ile görüştüğünü ve belediyenin köprü yapımı için çalışmalara başlayacağını aktardı. 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER