İstanbul'da trafik ışığı olmayan, yaya üst geçidi bulunmayan yollarda vatandaşların ölümle dansı her geçen gün devam ediyor. Gerekli tabela ve yönlendirici ışıklar bulunmaması sebebiyle her gün Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kaza haberleri geliyor. Kazaların çoğunun sebebi ise, gerekli tedbirlerin alınmaması, bölgede yönlendirici bir tabela olmaması ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. İstanbul'da da tedbir alınmayan adreslerden birisi olan Başakşehir'de bulunan Atatürk Bulvarı'nı her gün kullanan yüzlerce vatandaş, karşıdan karşıya geçebilmek için ecel terleri döküyor. 

BARİYERDEN NATLIYORLAR

Aynı zamanda Başak Konutları Metro çıkışı olan, karşısında Tümsan Sanayi Sitesi'de bulunan yolda, her sabah iş giriş ve çıkış saatlerinde pek çok işçi karşıdan karşıya geçerken hızla gelen araçlardan kaçarak, bariyerlerden atlayarak iş yerlerine ulaşmaya çalışıyor. Yaşlı, engelli veya bebek arabalarının geçmesi için bir alan olmayan yolda, vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

ÜST GEÇİT YAPILMALI

Dörtyol isimli İETT durağının da bulunduğu alanda, otobüsten inenler de neye uğradığını şaşırıyor. Çevre iş yerlerinde çalışan esnaflar, her gün alanda yol verme yüzünden tartışmaların çıktığını söylüyor. Bölgede esnaflık yapan Ahmet Yücesoy isimli bir vatandaş, "Geçenlerde burada bir teyzeye araba çarptı. Teyze metrelerce yukarı fırladı, şimdi yaşıyor mu yaşamıyor mu bilmiyoruz. Buraya acilen bir önlem alınmalı. Trafik lambası ya da üst geçit yapılmalı" ifadelerini kullandı.

HAYATTA KALMA KOŞUSU

Trafik lambası ve üst geçit olmayan yolda, yayalar karşıdan karşıya geçmek için kendilerini araçların önüne atmak zorunda kalıyor. Çelik bariyerle bölünmüş yolda, yayalar önce araçlardan kaçarak, bariyerlerin bulunduğu alana geliyor. Bu alanda da bariyerlerden atlayarak karşıdan karşıya geçmek için bekleyen yayaların zorlu maratonu, yolun karşısına geçince bir günlüğüne de olsa bitmiş oluyor. Özellikle işe gidiş ve çıkış saatleri olduğu için kalabalık sayısı oldukça artış gösteriyor. 

İBB'YE ÇAĞRI

Vatandaşlar, bu soruna yetkililerin bir an önce el atmasını istiyor.

Türkiye'de 2018 yılı itibariyle kırmızı ışıkta geçmenin cezası yayalar için 70 TL, araçlar için de 235 TL olarak biliniyor. Ancak trafik lambasının olmadığı yerlerdeki cezai sorumluluğun kime ait olduğu tam olarak bilinmiyor. Ülkemizdeki trafik lambalarını yeri ise Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyor. Her gün yüzlerce vatandaşın ölümle burun buruna geldiği Atatürk Bulvarı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üst geçit yapması isteniyor.

Sibel GÜLERSÖYLER