Zeytinburnu Belediyesi, iftara yetişemeyen Marmaray yolcularına güzel bir sürpriz yapıyor. Koşuşturan yolcular, orucunu Zeytinburnu-Kazlıçeşme istasyonunda ikram edilen sıcak çorbayla açıyor. Akşam ezanına yolda yakalanan Marmaray yolcuları, iftarını Zeytinburnu Belediyesi'nin ikram ettiği sıcak mercimek çorbasıyla yaptı. Dumanı üstünde tüten sıcak çorbayı afiyetle yudumlayan yolcular, çorbanın yanında ikram edilen hurma ve cevizli ekmekle karnını iyice doyurdu.

İFTARA YETİŞEMİYORUM

İftar saatinde çalıştığı için orucunu istasyonda ikram edilen mercimek çorbasıyla açan yolculardan Cemal Ormamak, "Gece vardiyasında çalıştığım için iftarı evde yapamıyorum o yüzden orucumu burada açmak durumunda kalıyorum. Hizmetten çok memnunum. Çorbanın tadı çok güzel, yapanların eline sağlık gerçekten enfes bir tat." ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR HİZMET

Ezan saatine Marmaray'da yakalanan Zehra Erdoğan ise, "Çorba ikramına ilk defa bugün denk geldim. Kim düşünmüşse tebrik ederim, çok güzel bir hizmet. Sonuçta akşam iftar saatinde evinde olamayan bir sürü yolcu var. Bu vatandaşlar iftarını ikram edilen çorba ve ekmekle açıyorlar. Bu yüzden böyle bir hizmeti düşünmeleri çok güzel olmuş." dedi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftara yolda yakalanan vatandaşların yardımına koşan Zeytinburnu Belediyesi, ilçe genelinde Cevizlibağ metrobüs ve tramvay durağı, Marmaray Kazlıçeşme istasyonu, Merkezefendi, 15 Temmuz Meydanı ve belediye hizmet binası önünde her akşam toplam 3 bin vatandaşa çorba ikram ediyor.