Maltepe Küçükyalı'da D-100 Karayolu üzerinde bulunan yaya üst geçidi vatandaşlara korku yaşatıyor. Çevresinde okul, iş yerleri, alışveriş merkezi bulunan üst geçidi her gün çok sayıda yaya kullanıyor. Ancak yaya üst geçidinin çürüyen demirleri tehlike saçıyor. Bazı demirlerin koptuğu görülürken, üst geçidi kullanan vatandaşlar endişe duyduklarını ifade ederek yetkililere önlem alınıp, bakım yapılması için çağrıda bulunuyor. Küçükyalı'da bulunan o üst geçit havadan da görüntülendi.  

"Endişemiz var, yenilenmesini istiyoruz"

Üst geçidi kullanan bir vatandaş, "Endişemiz var. Yenilenmesini istiyoruz. Hatta az önce geçerken buranın çok eskidiğini konuştuk. Yetkililerin bir an önce buraya el atması gerekiyor. Otobandan minibüse biniyoruz, buralarda alışveriş merkezlerinde işlerimiz var. Onları halledip evimize dönüyoruz. Bu üst geçidi sürekli kullanıyoruz. Lisenin yanında böyle bir üst geçit olması aslında hiç hoş değil. Daha sağlam olmalı. Çocuklarımızı bu üst geçide emanet ediyoruz. Yapılmazsa yetkililer düşünsün. Sonrasında ahlayıp vahlayıp dururlar. Bu da hoş olmaz" diye konuştu.

"Bu şekilde devam ederse can kayıpları olacak"

Üst geçidi kullanan Ferdi Çelik ise, "Sürekli bu üst geçidi kullanıyorum. Üst geçitlerde bakım yok. Herhangi bir tadilat yok. Eskiden üst geçitlerde bakım oluyordu. Onları yıkıp yerlerine metro geçişlerini yaptılar. Burada herhangi bir bakım yok. Biz İstanbullu olarak tedirgin ve endişeliyiz. Alttan araçlar geçiyor. Köprü demirlerinin hepsi eskimiş ve küflenmiş. Yetkililerin bunu duymasını istiyoruz. Bu şekilde devam ederse can kayıpları olacak ya da kullanmayacağız" ifadelerini kullandı.