Liseli öğrenciler, hayvan sevgisi aşılamak ve sokak hayvanlarının mama ile su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için anlamlı bir projeye imza attı. İlk ayağı Bayrampaşa’da bulunan İsmetpaşa Parkında gerçekleştirilen "Sessiz Patiler Gönüllülük Hareketi" ve “Sessizlerin Sesi Ol” projesi kapsamında, sokak hayvanlarına boru kitleri ile mama ve su dağıtımı yapıldı. Terazidere Prof. İbrahim ve Fethi Pirlepeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu “Sessiz Patiler Gönüllülük Hareketi”ne Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de destek verdi. Parkta öğrencilerle ve öğretmenlerle biraraya gelen Başkan Aydıner, boru kitlerine hayvanlar için mama ve su koydu. Çevrede bulunan hayvanseverlerin de takdirini kazanan öğrenciler, projelerine destek için çağrıda bulundu.

DESTEK AÇIKLAMASI

Sokak hayvanlarına yapılan projenin destekçisi olacağını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Pirlepeli Lisemizin öğrencileri ile öğrenci meclis başkanımızın ve tüm kardeşlerimizle beraber oluşturduğumuz mükemmel projeyi halkımıza, İstanbul’a, tüm ülkemize bir örnek olacak şekilde parkımızda gerçekleştiriyoruz. Bugün başlangıç olarak bu parkta yaptığımız bu sessiz patilerin artık su ve gıda konularını çözme konusundaki bu güzel projemizi tüm parklarda yaygınlaştırmak üzere hazırlıklarımızı başlattık. Bu genç kardeşlerimizle birlikte onların o zekalarını da özellikle ortaya koyarak birlikte oluşturduğumuz bu güzel proje münasebetiyle artık kedilerimiz, köpeklerimiz susuz kalmayacak, gıdasız kalmayacak. Sponsorlar vasıtasıyla da gıdalarını da temin ediyoruz. Belediye olarak da biz de elimizden gelen her türlü desteği yapacağız ve böylelikle bu projenin Bayrampaşa’dan bir örnek proje olarak tüm İstanbul’a ve ülkemize yayılmasını temin edeceğiz. Bu nedenle burada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle Pirlepeli Lisemizin özellikle okul başkanına, onun yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, tüm genç kardeşlerime bu güzel duyarlılıkları münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

'ÇOK MUTLUYUZ'

Projenin kurucu üyesi olan Enes İnan, “Bu son zamanlarda sokak hayvanlarına karşı yapılan kötü davranışlardan dolayı hem bu soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmasından dolayı böyle bir proje başlattık. Projemiz borulardan yapılıyor. Bizim amacımız bütün yardıma muhtaç olan hayvanların, hem yardıma muhtaç olan insanların sesi olmamızdır" şeklinde konuşarak projenin önemini vurguladı. Terazidere Prof. İbrahim ve Fethi Pirlepeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cihan Taban, öğrencilerinin böyle anlamlı bir projeyi gerçekleştirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "İlk önce danışman öğretmenleri olarak ve idare olarak bizlere projeyi sundukları zaman biz de okul olarak hemen görüşmelere başladık. Nasıl yapabiliriz? Neler yapabiliriz? Bununla alakalı öğrencilerimizle çalışmalara girdik. Akabinde Bayrampaşa Belediyesi gereken desteği verdi. Onların dahilinde, onların yardımıyla birlikte projemizi ilk önce mahallemize, daha sonra ilçemize, sonunda da ilimize duyurmak istedik. Bu şekilde tüm ilçemize projemizi duyurmuş olduk. Öncelikle projede yer alan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar bu şekilde hem hayvanlar için, korunmaya muhtaç olan hayvanlarımız için yenilenebilir, devamında sürekli kontrolünü sağlayarak bu şekilde çalışmalara girdiler. Bunun tabi bir defaya mahsus değil, sürekli olarak tekrarlanabilmesini istiyoruz. Sadece öğrencilerimiz, okulumuz değil ilçemizdeki her bireyin bu projemizi, mama kaplarımızı kontrol etmesini, sahip çıkmasını istiyoruz. Ben öğrencilerime sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.