Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinli ailelerin İsrail askerleri tarafından zorla evlerinden çıkarılması ile başlayan gerilimin İsrail’in Filistinlilere saldırısına dönmesi sonucu ortaya çıkan insani yardım ihtiyacını karşılamak için Türk Kızılay büyük bir çalışma başlattı.

İlk etapta Kudüs’te bulunan delegasyonu aracılığıyla 500 bin liralık ilaç ve acil tıbbi sarf malzemesi Filistin Kızılay’ına teslim edildi. Kudüs’ün ara sokaklarında ve Mescid-i Aksa bölgesinde kullanabilmek amacıyla küçük ambulanslar temin etmek için de çalışmalar başladı.

Onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği ve pek çok yaralının olduğu bölgede mevcut yardım faaliyetleri kapsamında, 20 bin aileye acil insani yardım desteği ve evleri yıkılan veya zarar gören Filistinlilere de hane başı 42 bin 500 lira nakit desteği sağlanarak kira, ev eşyası, tadilat, gıda kolisi ve kıyafet yardımı verilmeye başlandı. Kızılay özellikle Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu yaralanan Filistinlilerin imkanlar dahilinde Türkiye ve Mısır’da tedavilerinin yapılmasını da planlıyor.

Yurt içi ve yurt dışından birçok vatandaşın saldırılardan etkilenen Filistin halkına destek olmak istemesi üzerine ‘FİLİSTİN YARALI, UZAT ELİNİ’ sloganı ile bir kampanya başlatıldı. www.kizilay.org.tr web adresinden, 168 ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları ile internet bankacılığından ve SMS yöntemiyle 2868’e FİLİSTİN yazıp göndererek mesaj başına 10 lira ile destek olunabiliyor.