Sözleşme şartlarının önümüzdeki günlerde yapılacak törenle kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Toplu iş sözleşmesinin 154 yıllık Kızılay tarihinde bir ilk niteliği taşıdığı belirtildi. Tamamı Türk Kızılay’a ait olan iş yerlerinde Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalarla sürdürülen toplu iş sözleşmesi süreci mutabakatla sonuçlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkan sonuç, yaklaşık 600 işçiyi kapsıyor. Kızılay’a ait olan Kızılay Sağlık grubunda 491 işçiyi temsilen Öz Sağlık-İş, Kızılay Lojistik grubunda 56 işçiyi temsilen Öz Taşıma-İş ve Kızılay Çadır ve Tekstil grubunda 55 işçiyi temsilen Öz İplik-İş sendikası ile yürütülen toplu iş görüşmelerinden çıkan anlaşma kararı sendika ve Kızılay işçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kızılay Yöneticileri ve sendika yetkililerinin katılacak törenle önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak olan sonuçlar hakkında Hak-iş Konfederasyonu kendisine sağlı sendikalara yaptığı duyuruda “1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan işletme toplu iş sözleşmesi ile kazanılan haklar, üyelerimizin ocak ayı maaşlarına da yansıtılmış olacak. Sözleşme Türk Kızılay’ına, işçilerimize, üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

İÇECEK GRUBUNDA HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Afyonkarahisar ve Erzincan’da bulunan Kızılay içecek grubu fabrikalarında ise sendikalaşmaya ilişkin hukuki sürecin devam ettiği bildirildi. Kızılay Yönetimi, her ne kadar hukuki süreç devam ediyor olsa da diğer iş kollarında yapılan toplu iş sözleşmesinin tüm koşullarının içecek grubundaki işçiler için de uygulanacağını, bu sürecin ardından ise Kızılay içecek grubu işçileri için de toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanacağını belirtti.