İstanbul'un hızla gelişen ilçelerinden biri olan Başakşehir'de son yıllarda artan inşaatlar yanında rast gele yapılan altyapı çalışmaları ve onarımı nedeniyle sık sık kazılar yapılıyor. İnşaatlar nedeniyle oyun oynayacak boş arsa bulamayan çocuklar, cadde ve sokaklarda koştururken, hafriyat artıkları ve araçları da tehlike saçıyor. İnsan hayatını hiçe sayan bir ihmal de, Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde  yaşanıyor. Güvercintepe Mahallesi'nde caddedeki kaldırıma açılan çukur, çocukların ve gece karanlığında kaldırımda yürüyenlerin hayatını tehdit ediyor

UYARI LEVHASI YOK

Bir elektrik direğinin dibine 10 gün önce kazılan ve çevresinde herhangi bir önlem alınmayan çukur bugüne kadar kapatılmadı. Çocukların yakınlarnda koşturup oynadığı çukurun etrafında ise herhangi bir uyarıcı ya da ışıklı bir levha bulunmuyor. Mahalleli, özellikle gece saatlerinde bir yaralanmaya neden olabilecek çukurun bir an önce kapatılmasını istiyor.

Yaklaşık 10 gündür çukurun üstünün açık bir şekilde durduğunu belirten vatandaşlar, konu ile ilgili şikayette bulunduklarını fakat kendilerine geri dönüş yapılmadığını söylüyor. Günde yüzlerce insanın geçtiği sokakta vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor. 

OKUL GÜZERGAHINDA

Çukurun bulunduğu cadde aynı zamanda Mahmut Şevket Zırh İlköğretim Okulu güzergahında yer alıyor. Özellikle öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde de tehlike arz eden çukuru gören vatandaşlar, çocuklarının tehlike altında olduğunu belirterek tepki gösteriyor.
Daha önce açık unutulan çukur ve kanalizasyonlar yüzünden yaşanan olayları hatırlatan vatandaşlar, "Bu çukurun kapatılması için ille de birisinin içine düşüp yaralanması mı gerekiyor" diye soruyor. 

Son olarak Gaziosmanpaşa'da devam eden yol bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle açık bırakılan çukura yaşlı bir adam düşmüş, yaşlı adam çevredeki esnafın yardıma koşmasıyla kurtarılmıştı. Özellikle mazgal gibi alanlara ise küçük çocukların ayaklarının sıkıştığı da oldukça sık görülen kazalar arasında yer alıyor. 
 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER