Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü ve AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) işbirliğiyle, ücretsiz verilen 12 haftalık Anne Destek Programı'nı tamamlayanlar sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Gümüşpınar Çocuk Gelişim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine; Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar, AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Eğitim Uzmanı Canan Erman, Kreş Öğretmenleri, çocuk eğitimini tamamlayan Soğanlık Orta, Soğanlık Yeni, Uğur Mumcu ve Gümüşpınar kreşinden toplam 21 öğrenci velisi ve öğrenciler katıldı.

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Ücretsiz verilen "Anne Destek Programı"nı tamamlayan anneler, sertifikalarını Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar ve Eğitim Uzmanı Canan Erman'ın elinden aldı. 12 haftalık eğitimde Anne Çocuk İletişimi, Çocuk Sağlığı, Çocukla Etkili İletişim, Öz Bakım Teknikleri, Kaliteli Zaman Geçirme gibi eğitimler verildi.

Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar yaptığı konuşmada: "Anne Çocuk Eğitim Vakfı ve Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediğimiz 12 haftalık Anne Destek Programı, ailelerin çocuklarıyla daha etkili iletişim sağlamaları, çocukların gelişim alanlarının desteklenmesi ve daha özgür davranmaları açısından oldukça önemli bir program. Eğitimi başarıyla tamamlayan velilerimize bugün sertifikalarını verdik." dedi.

NEDENLERİ ANLATIN

AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Eğitim Uzmanı Canan Erman da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "Ailelerin, çocuklarının dünyalarını anlamaları ve onlara çocuk olarak değer vermeleri gerekir. Destekleyici çalışmalar yaparak, çocukların deneyim kazanmalarına fırsat tanınmalıdır. Kurallar ve istenilen disiplin davranışları öğretilirken, istenen davranışların nedenleri de anlatılmalıdır. İstenilen davranış için anne ve babanın önce kendilerinin çocuklarına örnek olmalıdır." 

Konuşmaların ardından öğrenci ve veliler, sandalye kapmaca oyunu oynayarak neşeli dakikalar geçirdi.

Devrim Karadağ