Kartal Belediyesi, ilçe genelinde alt ve üst yapı çalışmalarına devam ediyor. Kartal'ın 20 mahallesinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü, bu kapsamda Mayıs ayı boyunca yol bakım faaliyetlerinden asfaltlama çalışmalarına ve altyapı çalışmalarına kadar pek çok farklı alanda hizmetlerini sürdürdü. Kartal Belediyesi teknik personelinin yaptığı tespit ve değerlendirmeler sonucu aciliyet durumları dikkate alınıp programlanarak Yol Yapım Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından geçtiğimiz ay muhtelif cadde ve sokaklarda bin 767 metre yol bordürü döşemesi gerçekleştirildi. 

MOLOZLAR TOPLANDI

Yapılan tamir ve tadilat ile yol açma ve benzeri çalışmalardan dolayı ortaya çıkan 2 bin 163 metreküp moloz ve hafriyat toplandı. Yeni açılan ya da var olan yolların tamir ve bakımı için toplam 517 metreküp bypass, stabilize ve 60 metre küp mıcır serildi, bozulan ya da hasar gören kaldırımların yapım veya tamiri için 3 bin 857 metrekare kilit taşı döşendi.

MAZGALLAR ONARILDI

Yol Yapım Amirliği'ne bağlı ekipler, çeşitli cadde ve sokaklarda 7 adet kanal bacası,15 baca tamiri yaparak bin 338 yeni yağmur suyu ızgarası yapımı, 40 yağmur suyu ızgara tamiri ve 146 yağmur suyu ızgara temizliği gerçekleştirdi. Ekipler, araçların kaldırımlara parkını önlemek amacıyla yerleştirilmiş sınır elemanlarından 183'ünün tamirini de gerçekleştirdi. Muhtelif cadde ve sokaklarda 787 metre yağmur suyu kanalı yapıldı. 

ASFALT HAMLESİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden gelen talep doğrultusunda çeşitli cadde ve sokaklarda 16 çöp konteyner yeri yapan Yol Yapım Amirliği Ekiplerinin çalışmaları ve ihaleli işlerle birlikte gerçekleştirilen diğer işlerin dökümü ise şöyle: Toplam bin 208,60 metre yağmur suyu kanalı yapılarak, 46 bin 20 kg asfalt yama ve serimi, asfalt yollarda yapılan alt yapı kazı çalışmaları için 454 metre asfalt kesimi ve 478 metre tranşe kazısı olmak üzere 932 metre asfalt açıldı.

Mavi Masa'ya gelen vatandaş başvurularını da değerlendiren Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, toplam 89 başvurunun 89'unun gereğini yerine getirildi. Ayrıca Başbakanlığa bağlı BİMER üzerinden iletilen 4 başvurunun 4'ünün gereği yine Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapıldığı ve işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

TAPU VE KADASTRO ÇALIŞANLARINA İFTAR

Kartal Belediyesi Kartal'da bulunan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çalışanları ve ailelerine iftar yemeği verdi. Kartal Belediyesi Ekolojik Çadır Alanı'nda gerçekleştirilen iftara Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Ali Apaydın, Nuran Keriş, Kartal Kadastro Müdürü Harita Yüksek Mühendisi Mahmut Gültekin, Kartal Tapu Müdürü Duygu Balkan, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerin Yöneticileri ve Kartal Belediyesi Birim Müdürleri katıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, il dışında bulunduğu için yemeğe katılamayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün iyi dilek ve selamlarını ileterek, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz; kurum, kuruluş ve hemşeri dernekleri ile bir araya geldiğimiz iftar yemeklerinde, bugün Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çalışanları ve aileleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Allah orucumuzu ve iftarımızı kabul etsin. Sağlık içinde nice Ramazanlara ve bayramlara kavuşmayı diliyorum." dedi.

Kutluhan Alan