Onlarca hafriyat kamyonu, Arnavutköy İstiklal Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'ni kullanarak İhsaniye Mahallesi'ndeki moloz ve hafriyat döküm sahasına gidiyor. Boğazköy İlköğretim Okulu'nun da bulunduğu caddede çocuklar aileleriyle birlikte okullarına sağ salim ulaşmaya çalışıyor. Bu nedenle de mahalle sakinleri neredeyse dakikada bir geçen hafriyat kamyonlarından oldukça şikayetçi. 

GEÇEN HAFTA ÖLDÜRDÜ

İstanbul'da hafriyat kamyonları tehlike saçmaya devam ediyor. Kamyonların karıştığı kazalarda genellikle ölümle sonuçlanıyor. Son  kaza ise, bir hafta önce Arnavutköy'de yaşandı. Yolun karşısına geçmeye çalışan 56 yaşındaki Ali Önlem hafriyat kamyonunun altında kaldı. Önlem, olay yerinde yaşamını yitirdi. Bu kazanın yaşandığı Milli Egemenlik Caddesi hafriyat kamyonlarıyla dolu. Yolda neredeyse dakikada bir hafriyat kamyonlarına rastlamak mümkün. Mahalleli, kamyonların bu caddeyi kullanmaması için yıllardır mücadele veriyor. 

KORKU DOLU YOLCULUK

Cadde üzerinde Boğazköy İlköğretim Okulu bulunuyor. Dün de caddede Doğan Haber Ajansı kamerası kayıttaydı; öğrencilerin okullarına gelip giderken yaşadığı büyük tehlikeyi görüntüledi. Okullarından çıkan öğrenciler, velileriyle evlerinin yolunu tutuyor. Aileler ve çocuklar kamyonlarla dolu caddeden sağ salim evlerine ulaşmaya çalışıyor. Aileler, yol boyunca çocuklarının ellerini biran olsun bırakmıyor. 

ÇOK HIZLI GİDİYORLAR

Mahalleli, kamyonların bu caddeyi kullanmaması için yıllardır mücadele veriyor. Daha önce farklı tarihlerde hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalarda birçok kişinin öldüğünü belirten Hasibe Coşkun, "Evden çıkıp okula dahi gidemiyoruz. Kamyonlar çok hızlı ilerliyorlar. Çocuklarımı okula ben getirip götürüyorum. Korkuyoruz, çocuklara bir şey olacak diye. Onların buradan geçmesi yasak" diye konuştu.  

'YAKINDA OLAY ÇIKACAK'

Dilaver Durmuş ise, "Caddede haddinden fazla kamyon var. Yakında olay çıkacak. İstemiyoruz. Çok da hızlı gidiyorlar. Kamyonların biran önce buradan gitmesi lazım" dedi.  

Nihal Kaya da , "Kızımı iki kez kurtardım kamyonun altında kalmaktan. Rahatsızız. Yolun karşısına geçerken büyük tehlike yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.  Rahşan Cudi adlı mahalle sakini ise, "İstemiyoruz buradan geçmelerini. Yolun karşısına geçemiyoruz. Şikayet ediyoruz yine geliyorlar. Onların yolları burası değil. Kullanmaları gereken yolları var; ama burayı kullanıyorlar" şeklinde konuştu. 

15 ay önce de DHA kamerası aynı görüntüyü kaydetmişti. O günden bu yana çocuklar ve mahalleli her gün ölüm yolunda tehlikeli yolculuğu yapmak zorunda kalıyor. 

Sibel GÜLERSÖYLER