İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında, toplu taşıma araçlarında kullanılan  İstanbulkart artık İSPARK otoparklarında da kullanılmaya başladı. Uygulama Pazartesi gününden itibaren aktif hale gelecek. İstanbulkart’ın otopark ödeme özelliği sayesinde aracını park eden vatandaşlar nakit para kullanmak zorunda kalmayacak. Hem yol üstü otoparklarda hem de kapalı otoparklarda kullanılan sistem sayesinde otopark ödemeleri kolaylık ve hız sağlayacak.

İSTANBULKART'IN KULLANIM ALANI GENİŞLİYOR

Vatandaşların tüm ödemelerini nakit para taşımadan, para üstü beklemeye gerek duymadan hızlı ve temassız bir şekilde yapabilmeleri için istanbulkart’a elektronik para kartı özelliği kazandırıldı. Sadece ulaşımda değil birçok farklı ödeme sektöründe kullanılabilecek olan İstanbulkart'ın kullanım alanlarını yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul’da bulunan açık ve kapalı, yol üstü otoparklarında 610 noktada geçerli olan sistemi kullanmak için istanbulkart sahibi olmak yeterli.

Vatandaşlar ödeme yaptıktan sonra ödeme bilgilerinin detaylarını görmek isterlerse ‘istanbulkart.istanbul’ web sitesinden üyelik yaparak nerede ödeme yaptıklarını, kalan bakiyelerini ve kart hareketlerini inceleyebilecekler.
Öte yandan, istanbulkart ile otopark ödemesi kapalı otoparklarda, otomatik ödeme noktalarından ve yol üstü otoparklarda yapılabiliyor.