İstanbul Silivri'de 2014'ten bu zaman kadar hizmet veren Deprem İzleme İstasyonu'na yerleştirilen yeni sensörler sayesinde ilçedeki yeraltı hareketlerinin Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından izlenebileceği açıklandı.  Bir süreden bu yana sürdürülen çalışmalar tamamlanırken, Basınkent 2 Sitesi içerisindeki Deprem Tahmin İstasyonu’nun açılışı yarın yapılacak.

DEPREM HAREKETLERİ İZLENECEK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkıcı olan 6 büyüklüğünün üstündeki yer hareketlerinin haftalar öncesinde değişimlerini izleyerek büyük depremler öncesinde halkın hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla, 2014 yılında Doğa Hareketlerini Araştırma Derneği işbirliği ile İstanbul’da ilk  Deprem İzleme İstasyonu’nu Silivri’de açıldığını söyledi. ABD merkezli araştırma derneği GeoCosmo ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) iş birliğiyle, Silivri’de bulunan deprem tahmin istasyonuna yeni sensörler eklendi. Başkan Işıklar, bu sensörler sayesinde NASA aracılığı ile deprem hareketlerinin izlenmesinin sağlanacağını ekledi.

Yarın yapılacak Deprem Tahmin İstasyonu’nun açılış ve tanıtım programına Jeofizik Uzmanı Yard.Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Bölümünden Prof.Dr. Orhan Şen, DOHAD Başkanı Fuat Agalday, GeoCosmo Araştırma Merkezi Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Fransız asıllı Türk vatandaşı Ronald Karel'in katılacağı belirtildi.
 

SILIVRI'DEKI DEPREM HAREKETLERI, ILCEDERI DEPREM IZLEME ISTASYONU'NA EKLENEN SENSORLER SAYESINDE BOLGEDEKİ OLASI DEPREM HAREKETLERENIN NASA TARAFINDAN DA IZLENECEK. DEPREM TAHMIN ISTASYONUNUN ACILISI YARIN YAPILACAK. (FOTOGRAF:ISTANBUL-DHA)