İstanbul Global Partners tarafından düzenlenen Yaza Merhaba Four Winds Tanıtım Kokteyl’ine İran’dan, Rusya’dan, Arabistan’dan ve daha birçok ülkeden yatırımcılar geldi. İstanbul Global Partners Uluslararası Gayrimenkul Tanıtım ve Pazarlama Şirketi Yönetim Kurulu başkanlarından İsmail Altın, “Bu proje Bağdat Caddesi’ne çok yakın bir konumda, 45 dönümlük bir yeşil alan içinde yerleştirilmiş, 42 dönüm yeşil alan ve birçok sosyal alandan oluşmaktadır. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 350 metrekarelik konutlardan meydana gelen projenin sosyal alanları, çok geniş bahçesi, spor alanları ve son derece güzel etkinlikleri var. Yani bu proje keşke benim de olsa diyebileceğiniz bir proje” dedi.  

“BİNLERCE YATIRIMCI ÜLKEMİZE MİLYARLARCA DOLARLIK YATIRIM YAPMAYA BAŞLADI” 

Yerli ve yabancı yatırımcıları Türkiye’deki markalı gayrimenkul projelerinde buluşturarak çok önemli satışlar elde ettiklerini belirten İsmail Altın, “Bugün Taşyapı Four Winds projesinde, bu güzel etkinlikte yerli yabancı birçok yatırımcımızla bir araya geldik. Yatırımcılara projemizi tanıtma imkânı bulduk. Aslında Four Winds projemiz uzun zaman önce tamamlanmasına rağmen satışa çıkmayan stoklarımız vardı. Bugün burada İran’dan, Rusya’dan, Arabistan’dan yurtiçinden ve yurtdışından binlerce yatırımcı ülkemize milyarlarca dolarlık yatırım yapmaya başladı. Bizler de İstanbul Global Partners olarak Türkiye’nin birçok yerinde uluslararası proje tanıtım ve pazarlama organizasyonunu profesyonelce yönetmekteyiz. Umut ediyoruz ki bu projemizle birçoğunu yer sahibi yapacağız. Hoş bir yaza merhaba partisi oldu. Bu gördüğünüz harika Four Winds projesinde de elimizdeki stoklar çok hızlı bir şekilde erimeye başladı. Bağdat Caddesi gibi çok güzel bir yerde yer almakta ayrıca sosyal etkinlikleri ve ulaşımı son derece iyi olduğu için eminim ki hep birlikte güzel satışlar yapacağız” ifadelerini kullandı.  

“PANDEMİDE YAPILAMAYAN ÜRETİMLERİN YANSIMASINDAN KAYNAKLANAN BÜYÜK SIKINTILAR VAR”  

Altın, son günlerde kira ve konut fiyatları artışının özellikle yabancıların mülk edinimi yüzünden olduğuna dair birçok söylem olduğuna değinerek konuyla ilgili şöyle konuştu: 

“Bugün yabancı yatırımların toplam satışlara oranı yıllık 1.5 milyon civarında. Yani bugüne kadar yabancılara yapılan satışın toplam sayısı yüzde 4 bile değil. Nasıl olur da bu şekilde etkiler. Bu yanlış sonuçları bir şekilde halkımıza anlatmak ve onları bilgilendirmek lazım. Yabancı yatırımı demek doğrudan orta vadeli Türkiye’mize gelen döviz girdisi, yabancı ülkelere karşı daha güçlü durmak, MTI fiyatlarının ucuzlaması, konut fiyatlarının çok doğru bir şekilde uygun fiyatlarla alınması ve halkımıza da fayda sağlaması demek. Bugün bir pandemiden çıktık. MTI fiyatlarının son derece arttığını gördük. Yatırımcılarımız, inşaatçılarımız bir önceki yıl almış olduğu konutu ve imalatı bu sene aynı fiyatlarla yapamamaktalar. Yani bunun asıl sebebi, pandemiden çıkmış olmamızdır. Pandemide yapılamayan üretimlerin bugün bize yansımasından kaynaklanan çok büyük sıkıntılar var.” 

“BAŞARIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ETKENLERİMİZDEN BİRİNCİSİ ÇALIŞANLARIMIZ” 

İstanbul Global Partners’ın kurucularından Zeki Kemaloğuz ise “Global Partners olarak 5.5 yıldan beri Türkiye’de çok önemli başarılara sahip olduk. Yabancı yatırımcılara Türkiye’deki markalı gayrimenkul projelerinde buluşturarak çok önemli satışlar elde edip, Türkiye’ye döviz kazandırdık. Bu başarımızdaki en önemli etkenlerimizden birincisi çalışanlarımız. İkincisi de uluslararası ajentalarla olan bağımız. Yurtiçinde ve yurtdışında oluşturduğumuz ajenta ağlarıdır. Bugün de Taşyapı’nın Four Winds projesinde yabancı ajentalarımız için düzenlemiş olduğumu ajenta kokteilinde hep beraberiz” şeklinde konuştu.  

“TÜRKİYE YATIRIMCISINA KAZANDIRAN BİR ÜLKE” 

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini değerlendiren Kemaloğuz, “Yabancı yatırımcıları Türkiye ile buluşturan en önemli şey ülkemizin sağlamış olduğu güven. Türkiye’de hangi dilden, ırktan, demokratik yapısından olursa olsun kendilerini rahat hissetmeleri. Aynı zamanda Türkiye’den yapmış oldukları yatırımlarında her geçen gün değer kazanması. Türkiye yatırımcısına kazandıran bir ülke. Bu anlamda da yabancı yatırımcılar tarafından özellikle konut tarafında çok ilgi çekiyor” dedi.