İstanbul Beyoğlu’nda 10 yıl önce kurulan sosyal market gıdadan giyime, temizlikten kişisel bakım ürünlerine kadar vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Beyoğlu Belediyesi ekipleri, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan ihtiyaç sahiplerinin, talep ettiği malzemeleri evlerine kadar götürerek teslim ediyor. Eğitim gören çocukların kırtasiye ihtiyaçlarının yanı sıra her bayram öncesinde de 4 bin çocuğa bayramlık hediye ediliyor.

İhtiyaç sahiplerine alışveriş kartı veriliyor

İhtiyaç sahipleri verilen alışveriş kartı sayesinde marketten istediklerini alabiliyor. Destek alan kişilerin aile durumları ve ailedeki kişi sayıları göz önünde bulundurularak yardımlardan faydalanması sağlanıyor. Önemli kurumlardan gelen desteklerin yanı sıra ilçedeki market, manav ve mağazalardan alınan ürünler, hijyen koşullarına uygun şekilde paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Gelin adaylarına da destek olunuyor

Yardım malzemeleri arasında gelinlik de eklendi. Gelin adayları, kuru temizlemesi yapılan gelinliklerden beğendiğini seçerek düğün sonrası tekrar teslim ediyor.

Bir iyilik kervanı”

 Sosyal Market’i ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu Belediyesi Sosyal Marketi yaklaşık 10 yıllık altyapısı olan ve bugün on binlerce insanımıza hizmet eden bir çalışma. İyi günde kötü günde hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımızın yanında olan bir iyilik kervanına sahibiz” dedi.

Her ay 4 bin 155 aile çatısı altında 21 bin 755 insanımıza yardım sağladıklarına değinen Yıldız, gıda ve temizlik malzemelerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine giyecek kışlık ve yazlık kıyafetleri de ulaştırdıklarını ifade etti.

Bin 600 kişiye sıcak yemek ulaştırdık”

Pandemi döneminde de sosyal marketin aktif olarak çalıştığını dile getiren Belediye Başkanı Yıldız, “Yaklaşık 8 ayda yüz on bin ihtiyaç sahibine ulaştık. Yine pandemi döneminde günde bin 600 kişiye sıcak yemek ikram ettik. Yaklaşık 150 ailenin tekerlekli sandalye ve tıbbi malzeme ihtiyacı da sosyal marketimizden karşılandı. Kış mevsimi geliyor, yakacak gibi yardımları da yine aynı şekilde buradan sağlıyoruz. Vatandaşlar, marketimizden et ve kuru gıda gibi bebek bezi ve bebek mamasını da buradan temin edebiliyorlar” dedi.

Faziletli şehirlerin özelliği dayanışma ve yardımlaşma”

Yeni doğan bin 300 bebeğe hoş geldin bebek projesi kapsamında hediye paketi ulaştırdıklarını söyleyen Yıldız, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Pandemi döneminde geçici olarak işten çıkarılan vatandaşlarımızın günlük ve aylık ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştık. Pandemi dönemi zor bir süreç oldu. Ama dayanışma ve yardımlaşma ile ve bu günleri de atlatacağımıza inanıyorum. Çünkü faziletli şehirlerin özelliği dayanışma ve yardımlaşmadır. Muhtarlardan aldığımız bilgilere göre yerinde tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine sosyal kart sistemi üzerinden yüklediğimiz krediler ile düzenli olarak sosyal marketten istediklerini veriyoruz.”