Danıştay'ın 'durdurma' kararı verdiği, ardı ardına davaların açıldığı Bahçeşehir Gölet için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni plan hazırladı. Yargı kararlarını boşa çıkarmak için yapılan planlar, inşaat hakkını 5 kat artırıyor. Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi yer alan ve gölet çevresini kapsayan yaklaşık 774 hektarlık alanı "özel proje alanı" ilan ederek yapılaşmaya açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, planları ve ihaleyi iptal eden yargı kararlarını aşmak için yeni plan yaptı. Bakanlık, 5. İdare Mahkemesi'nin iptal kararının ardından yeni planları 11 Ocak 2018 tarihinde askıya çıkardı.

İNŞAAT HAKKI ARTIRILDI

Plandaki en dikkat çekici değişiklik Başakşehir Belediyesi mülkiyetindeki ticaret alanında kalan parseller için yapıldı. İptal edilen planlarda 0.5 olan emsal yani inşaat hakkı 0.23'e çıkarıldı. İnşaat hakkının 5 kat artırıldığı yeni planda parsellerin tek tek tanımı yapıldı. Daha önceki plan ile uyuşmayan dere bandındaki fonksiyon alanları yeniden düzenlendi.

GÖLET'İN FİYAT FARKI ALINMIŞTI

Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak planlanan Bahçeşehir'de, dere yatağının olduğu bölgeye suni gölet yapılmış, çevresine spor alanları, tenis kortları ve sosyal tesisler yapılmıştı. Emlakkonut'un iştirakçi olduğu Bahçeşehir'de konutlar satılırken, Gölet bölgesinin cazibesi de fiyatlara eklenmişti. Bölge, Başakşehir Belediyesi tarafından imara açılarak 103 milyon TL'ye bir inşaat firmasına devrilmişti.