Türkiye Gezginler Kulübü'nün düzenlemiş olduğu Kemaliye Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Yöresel tatların ve halk oyunlarının oynandığı geceye ise fasıl ekibi damga vurdu. Türkiye Gezginler Kulübü Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Maden Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural'ın öncülüğünde Cankurtaran Armada Otel'de Erzincan Kemaliye İlçesi Tanıtım Gecesi düzenlendi. 

GÜZELLİKLERİ GÖSTERİLDİ

İlçenin doğal güzellikleri, tarihi yapısı ve kanyonlarının anlatıldığı bir sunum ile başlayan program, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar'ın konuşması ile devam etti. Kemaliye'nin doğal güzelliklerinden bahseden Haznedar, tertemiz doğası ve cana yakın insanları ile her gezginin mutlaka Kemaliye'yi gezmesi gerektiğinin altını çizdi.

Renkli görüntülerin sahnelendiği geceye, Şevket Gültekin eşliğinde ve Murat Akoğlu başkanlığında Kemaliye Folklor Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(KEFTUD)'nin gösterileri damga vurdu. Doyasıya eğlenen gezginler, bundan sonra gerçekleştirecekleri gezilerin de planını yaptı. 

ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ

Gecede, Kemaliye ilçesinde kurulan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Doğa Tarihi Müzesi için onur ödülüne layık görülen Kemaliyeli Prof. Dr. Ali Demirsoy'a da Onur Ödülü takdim edildi. 

Türkiye Gezginler Kulübü, genç yaşlı demeden her kesimden insanları dernek çatısı altında buluşturarak dünyanın her yerine geziler düzenliyor. 1998 yılında kurulan kulübün bugün Türkiye başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinden üyesi ve takipçileri bulunuyor. Merkezi Sultanahmet'te bulunan kulüp, her ayın ilk Çarşamba günü bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuyor, birbirlerine yaşadıkları anıları aktarıyor. 

DÜNYAYI GEZİYORLAR

Gezginler bugüne dek dünyanın Uzakdoğu, Rusya, Avrupa, Amerika, Sibirya ve Çin gibi pek çok ülkeyi gezdi. Dünyanın bilinmeyen coğrafyalarına da ayak basan gezginler, kendileri gibi gezmeye tutkun olanları her ayın ilk Çarşamba günü Sultanahmet Merkez'de bulunan dernek binasına çağırıyor.

Gezginler önümüzdeki günlerde Tunus, Zonguldak-Amasra, Kapadokya ve Güney Çin' e gezi düzenleyecek. Meraklıları için ayrıntılar ise Türkiye Gezginler Kulübü web sayfasından ulaşılabilecek. 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZELHABER