140 genç, aldıkları bir buçuk aylık eğitimlerinin ardından 15 Temmuz direnişini Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde çektikleri filmle beyaz perdeye aktaracak. Sancaktepe Belediyesi'nin başlattığı "7 Bölge 1 Film" projesinin eğitim ayağı tamamlandı. Bir buçuk aylık eğitim alan 140 öğrenci, 7 ayrı grup halinde Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde film çekmek için yola çıkıyor. Bu yılın teması ise "15 Temmuz Direnişi" olacak.

UZMANLARI EĞİTTİ

Kültür sanat alanında birçok projeye imza atan Sancaktepe Belediyesi'nin hayata geçirdiği 7 Bölge 1 Film projesinde saha aşamasına geçildi. Uzman eğitmenler tarafından bir buçuk ay yoğunlaştırılmış eğitim alan 140 öğrenci, bu kez sahada pratik yapacak. Gençler 7 ayrı grup halinde Türkiye'nin 7 bölgesinde, profesyonel bir ekip eşliğinde film çekecek. Hain darbe girişimi sırasında yaşanan kahramanlık öykülerinden esinlenerek hazırlanan senaryolar, Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde 7 ayrı kısa film olarak çekilecek. Her bir kısa filme Türkiye'nin ünlü yönetmenlerinden biri danışman olacak, her bir filmin kadrosunda ayrıca ünlü bir oyuncu da rol alacak.

7 AYRI SENARYO

Her yıl farklı bir temanın filmleştirileceği 7 Bölge 1 Film projesinin bu yılki teması ise 15 Temmuz Direnişi. Akademi öğrencileri, uzman bir senarist tarafından yazılan 7 ayrı senaryoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz'da sokaklara çıkan halkın direnişini beyaz perdeye taşıyacak. Her biri ortalama 15 dakika uzunluğundaki kısa filmlerde, 15 Temmuz direniş ruhuna vurgu yapılacak. Projede ayrıca Türkiye'nin sahip olduğu farklı kültürel ve coğrafik zenginlikler de aktarılarak, birliktelik ruhuna sinema üzerinden vurgu yapılacak.