Yaklaşık bin 500 sahipsiz sokak hayvanına ev sahipliği yapmakta olan Yedikule Hayvan Barınağı ile entegre olarak hizmet verecek olan Fatih Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi için mevcut barınak alanı içerisinde 112 metrekare olarak inşa edilen hizmet binası klinik olarak hizmet verecek. 60 metrekarelik 3 ek ünite ile tedavi merkezine destek sağlanacak.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, hayvan dostu belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde açılışı yapılacak olan tedavi merkezi ünitesi içerisinde kayıt, operasyon odası, operasyon sonrası bakım odası, bakteriyel enfeksiyon odası, viral enfeksiyon odası ve yoğun bakım ünitesin de yer aldığını söyledi.

Tedavi merkezinde sahipsiz sokak hayvanlarının veteriner hekimler kontrolünde aşı uygulaması, kısırlaştırma, acil durum ve operatif müdahaleler ile rehabilitasyon işlemleri yapılacak. Ayrıca hayvanların mikroçiple kayıt altına alınmaları sağlanacak. Rehabilitasyon uygulamaları sonrası gerekli tüm tedavi süreci tamamlanan ve kayıt altına alınan hayvanlar tekrar doğal ortamlarına bırakılacak.