Ramazan Bayramı bu yıl da koronavirüs tedbirleri gölgesinde geçiyor. Aile büyükleri ziyaret edilemiyor, el öpülemiyor, çocuklar kapı kapı gezip büyükleriyle bayramlaşamıyor. Hal böyle olunca Fatih Belediyesi ekipleri, ilçe sakinlerinin bayramını kutlamak için etkinlik düzenledi. Koronavirüs tedbirleri alınarak gerçekleşen etkinlikte, İstanbul Beyefendisi ve Hanımefendisi kıyafeti giyen animatörler ile klasik otomobillerden oluşan kortej, sokakları dolaşarak vatandaşlara fesleğen ve şeker paketleri hediye etti. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte, ilçe sakinleri evlerinin camlarına, balkonuna çıkarak korteji izledi. Sepetlerini sallayanlar, kapısının önüne çıkanlar da hediyelerini aldı.

Bebeğiyle birlikte etkinliğe dahil olan ilçe sakini, “Herkesin bayramı mübarek olsun. Eski bayramları arıyoruz ama kurallara uyduğumuz sürece bu süreci en kısa zamanda atlatırız. Yine anne ve babalarımızla, çocuklarımızla birlikte güzel bayramlar geçiririz” dedi.

İdris Yıldızeli de, “Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah bu bayram hayırlara vesile olur. Etkinlik için başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Nevin Çelenk de, “Çok beğendim, çok duygulandım. Eski bayramları hatırlattı bana. Herkese iyi bayramlar dilerim” dedi.

Şarkılar eşliğinde gezen kortejle birlikte bayram heyecanını yalnızca büyükler değil, çocuklar da yaşadı.

Camdan oğluyla birlikte etkinliğe katılan Fikret Dağ ise, “Bu bayram da evdeyiz ama idare edeceğiz. İnşallah geçer ve bayramlar daha iyi olur” diye konuştu. Oğlu da, “Bayram çok iyi gidiyor, böyle çok eğlenceli oldu. Şekerleri de aldım çok mutluyum” dedi.

Çocuğuyla birlikte bayram coşkusunu yaşayan Faruk Kararmış da, “Çocuklarımız bayram havası yaşıyor. Onlar da bu coşkuyu öğrensinler istiyoruz. Çok mutluyuz, böyle etkinlikleri görünce mutlu oluyoruz. Çok coşkulu, her bayram böyle coşkulu olsun” ifadelerini kullandı.

İlçe sakini Züleyha Kurtaran ise, “Bu bayram da evlerde geçiyor, yapacak bir şey yok. Etkinlik çok güzel bizler için de değişiklik oldu. Evlatlarımızdan bu bayram uzaktayız ama sağlık olsun” diye konuştu.

Kapısının önünde çiçeğini ve bayram şekerini alan Hüseyin Cavak, “Evlere kapandığımız bu günde, bu etkinlik gerçekten çok iyi oldu. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.


 


 


 


 


 


 


DHA-Genel - Türkiye-İstanbul / Merkez - Gökçe KARAKÖSE, Doğan GÜNDOĞDU / İSTANBUL, (DHA)