Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun sağlık sebeplerini gerekçe göstererek istifa etmesi nedeniyle yerine seçilen yeni başkan Ali Murat Alatape, ilçede başlayan yeni dönemi gazetecilere anlattı. Yerel ve yaygın basınla tanışma toplantısında bir araya gelen Ali Murat Alatepe, artık ilçede yüksek katlı binalara imar verilmeyeceğini belirterek "Herkes resmi imar neyse onu uygulayacak" dedi. Alatepe, ilk neşteri trafik soruna vuracaklarını ve çalışmaların yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Esenyurt'un sorunlara dair görüş ve çözüm önerilerini sunan Alatepe, önemli açıklamalarda bulundu. 

TRAFİĞE YENİ AYAR

Esenyurt'ta sıradan bir vatandaş iken, bir Ak Partili olarak sorunlara her zaman eleştirel açıdan yaklaştığını ve çözüm odaklı çalıştığını belirten Alatape, meclis üyeliği ve Erzurumlular Dernek Başkanlığı yaptığı ve sonrasındaki belediye başkanlığa uzanan sürecini anlattı. Problemlere göre, çözüm odaklı çalışacaklarını anlatan Alatepe, "Esenyurt'taki en kalabalık ve ters yön kavşaklar tespit edildi. Işıklandırılmayan yerler için de çalışmalarımız olacak. 6 kavşaklık projemizi de yıl içince tamamlayacağız" dedi.

'KAPILARI SÖKTÜRDÜM'

Kendi döneminde sorunsuz bir Esenyurt gerçekleştireceğini ve bahanelere sığınmayacaklarını anlatan Alatepe, "Esenyurt'ta yeni bir dönem başlıyor. İşe kendi kapımı ve müdürlerimin kapısını söktürerek başladım. Başkan seçildiğim gün mesai bitiminde söküm işlemlerini tamamladık, müdürler sabah geldiklerinde kapılarının olmadığını gördüler. Halk ile aralarına herhangi bir mesafe koymamaları gerektiğini anladılar. Biz halkımıza karşı şeffaf olacağız, kapımız herkese açıktır" dedi. Alatepe, telefon rehberinde hiçbir üst düzey yetkilinin numarası olmadığını da belirtti.

METRO İPTAL OLMADI

Esenyurt'taki metro ihalelerinin iptal edilmesine de açıklık getiren Alatepe  "Kesinlikle Esenyurt'ta metro iptali yok, sadece ihale iptalleri var, yeniden ihaleye çıkacağız" dedi. Esenyurt'ta İETT otobüslerin yetersizliğine de değinen Başkan Alatepe "Bir İETT Müdürü'nün bir ilçeye yeterli sayıda otobüs veremedi diye uykuları kaçmalı. Kaçmıyorsa, sorun vardır" ifadesini kullandı.

Esenyurt'ta şu anda 5 bin metrekare yeşil alan olduğunu söyleyen Alatepe, "Yeşillik medeniyettir" dedi. Esenyurt'ta silüeti bozan yüksek binalar sorununa da değinen Alatepe, "Esenyurt'taki yüksek binalardan dolayı ilçeye Esencılıs diyorlar. Esenyurt'ta herkes aldığı resmi imar neyse onu uygulayacak.

Esenyurt'ta bundan sonra yüksek binalara imar izni vermeyeceğim. Zaten imar verecek yerimiz de yok" dedi. Alatepe, Esenyurt'un şu anda Türkiye'de yerinde dönüşümü başarmış tek ilçe olduğunu söyledi.

KONUT MAĞDURLARI İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Esenyurt'ta bulunan ve sayıları yüz bine yaklaşan konut mağdurları da Alatepe'nin gündemindeydi. Alatepe, konut mağdurlarının tedbirsiz davrandığını, bu konuda belediyenin masum olduğunu anlatmaya çalıştı. Bunu ifade etmek için "düdüklü tencere" örneğini veren Alatepe, "Düdüklü bir tencere alıyorsunuz, kapağı bozuk çıkınca belediyeye mi gelirsiniz, yoksa mahkemeye ya da hukuka mı gidersiniz" dedi.

VATANDAŞ ARAŞTIRMAMIŞ 

Vatandaşların büyük paralar vererek konut aldıklarını ama ön araştırma yapmadıklarını ifade eden Alatepe, "Ben Gayrımenkul Değerleme Uzmanıyım. Burada konut almışsınız, tapudan bankadan sorgulamamışsınız, ruhsatı alıp bakmamışsınız, üzerinde haciz var mı yok mu bakmamışsınız sonra da Esenyurt Belediyesi bizi kurtar diyorsunuz" dedi. Alatepe, "Merak etmeyin Esenyurt Belediyesi sizi kurtaracak. Belediyenin tüm yetkileri konut mağdurlarının emrinde olacak" dedi. Alatepe, konut mağdurlarının çözümü için özel bir ekip oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

TABELALAR TÜRKÇELEŞECEK 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilere ensar-muhacir olarak yaklaşmamız gerektiğine değinen Alatepe,  "İlçemizde Arapça tabela sorunu da var. Ben Arapça'nın dünya dili olduğunu düşünüyorum. Ancak bizim bir vatandaşımız da tabelaya baktığı zaman içeride ne satıldığını anlayabilmeli. Biz tabelaların yüzde 70'ini Türkçeleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Afrin'de Türk askerinin yaptığı çıkartma hakkında da konuşan Alatepe, "Eğer, İstanbul, Ankara, Erzurum'daki bir vatandaş huzurlu ise, Afrin'deki bir vatandaş da huzurlu olmalı. Orada şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Aletepe, son olarak, basının emekçi sözüne çok yakıştığını ve basınla kollektif bir şekilde yollarına yürüyeceklerini de sözlerine ekledi.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER