Başakşehir Living Lab Merkezi'nde yaz kurslarına katılan çocuklar, mühendislik becerilerini 3D Printer ve Lego Robotik Eğitimleri ile geliştiriyor. Çocuklar, 3D printerla hayallerindeki objeleri 3 boyutlu hale getiriyor, kendi robotlarını tasarlayarak uzayın derinliklerinde görevlere gönderiyor. Başakşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Başakşehir Living Lab Merkezi'nde çocuklara, mühendislik becerilerini geliştirmek için 3D Printer ve Lego Robotik Eğitimleri veriliyor. Çocuklar, 3D Printer eğitimleri ile Tinkercad programını kullanarak 3 boyutlu tasarımlar yapıyor. Lego Robotik eğitimi ile de kendi robotlarını inşa edip uzay görevlerini tamamlıyorlar. 12-15 kişilik gruplar halinde bir hafta süren eğitimlere 10-15 yaş aralığındaki çocuklar katılabiliyor. Ücretsiz olan eğitimlerle yaz boyunca 200 öğrenciye Lego Robotik ve 3D Printer eğitimi verilecek.

ROBOT YAPIYORLAR

Lego Robotik eğitimleri, robotların çalışma sistemi anlatılıp, robot parçalarının tanıtılmasıyla başlanıyor. İkinci günden itibaren programlamaya geçiliyor. Motorları kullanmayı komut vermeyi öğrenen çocuklar ardından robotlara yön vermeyi öğreniyor. En son aşamada ise tasarladıkları robotları ile verilen uzay görevlerini tamamlıyorlar. Eğitmen Cihan Akbaba, Robotik tasarımın geleceğin popüler meslekleri arasında olacağını ifade ederek, "Sabah Lego Robotik Eğitimi öğleden sonra Tinkercad üzerinden 3D tasarımı eğitimi veriyoruz. Robotiğin bundan on sene sonra çok ilerlemiş bir meslek dalı olacağını düşünüyorum. Elektronik tamircileri ilerleyen yıllarda robot tamir edecek duruma gelecek. Bu nedenle bizler de robotik alanında çocuklarımızı geliştirmek için Lego Robotik eğitimleri veriyoruz. Öğrencilerimiz önce kendi robotlarını tasarlayıp, inşa ediyorlar. Bu inşa ettikleri robotları verilen yazılımla kodlayarak verilen görevleri yapabilir hale getiriyorlar" dedi.

ÜRETEN NESİLLER

Akbaba, Lego Robotik Eğitimleri ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı: "Ülkemizin en büyük ihtiyacı üreten nesillerdir. 3D Tasarım atölyemizde üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımız hayal dünyalarında tasarladıkları objeleri 3D Printer üzerinden çıktısını alabiliyorlar. Elle tutulabilir nesne elde etmiş oluyorlar. Öğrenciler bu eğitimlerden sonra bir nesneye ihtiyaçları olduğunda satın almak yerine kendileri tasarlayıp baskısını alma bilinci oluşmuş oluyor." Lego Robotik Eğitimi alan öğrencilerden Dila Şensoz, 13 yaşında olduğunu belirterek, "Lego Robotik Atölyesi'nde önce robotlarımızı tasarlıyoruz ardından robotlarımıza yazılım kullanarak verilen uzay görevlerini tamamlatıyoruz. Yazılımı çok seviyorum yaz tatilini değerlendirmek için bu atölyeleri çok faydalı buluyorum. İlerde robotlar yapıp turnuvalara katılmak istiyorum" dedi. Öğrencilerden Alper Kalyoncu ise Tinkercad programını kullanarak 3 boyutlu tasarımlar yaptıklarını söyledi.