Şişli Dolapdere Caddesi üzerindeki Muhtar Bahçiyar Kaşkı Parkı'nın hemen bitişiğinde başlayan inşaat, çocuk parkını da şantiyeye çevirdi. Parkla iç içe süren inşaat çalışmaları çocukları tehlikeye atarken, aileler alınan tedbirlerin yetersiz olması sebebiyle yetkilileri göreve çağırıyor.

Koca bir şantiyeye dönen İstanbul'da yaşayan çocuklar şehirdeki betonlaşmanın kurbanı oluyor. Her gün göç alan ve giderek betonlaşan İstanbul'da büyümek zorunda olan çocuklar da şehirdeki yapılaşmanın kurbanı oluyor. 

TOZ İÇİNDE OYUN

Her gün birbiri ardına yükselen binalar nefes alınacak alanları giderek daraltırken, çocuk parkları da bu yapıların arasında kayboluyor. Toz bulutları içerisinde oynayan çocuklar, aynı zamanda inşaat araçlarının altında kalma tehlikesi yaşıyor. 

Son olarak Şişli Dolapdere Caddesi üzerinde bulunan Muhtar Bahtiyar Kaşlı Parkı'nın hemen yan tarafında başlayan inşaat tepkilere neden oldu. İnşaatın yanındaki parkın içinde her şeyden habersiz oynayan çocukları ise pek çok tehlike bekliyor.

ŞANTİYE GİBİ

Çocuk parkının çevresi de inşaat malzemelerinin yer aldığı şantiye sahasına dönüşürken, bir yandan hafriyat sürüyor, diğer yanda çocuklar oynuyor.  

Konu ile ilgili görüş bildiren vatandaşlar, "İnşaat esnasında düşen ufak bir parça bile çocukların hayatına mal olabilir. Bu çalışmaların tedbir alınmadan yürütülmesi doğru değil. Çocuklarımızı huzur içinde sokağa çıkartamıyoruz" ifadelerini kullandı.

MECLİS'E TAŞINDI

Çocuk parklarındaki tehlikeler meclis gündemine de taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ümit Yurdakul, konu ile ilgili verdiği önergede her yıl sadece İstanbul'da parklarda oyun oynarken 60 bine yakın çocuğun yaralandığını belirtti. Yurdakul, çocuk parklarının denetimi, bakımı ve oyun gruplarındaki tehlikeler konulu yazılı soru önergesini ve çektiği fotoğrafları meclise sunarak, parka giden ve oyun gruplarında oynayan çocuklar için yaşanan ve yaşanacak olan bazı tehlikelere ve olumsuzluklara dikkat çekti.

Çocuk parklarının çoğunun trafiğin en yoğun olduğu noktalarda kapısız ve korunaksız olduğuna da değinen Yurdakul, parklardaki uyuşturucu madde satıcıları konusunda da ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Sibel Gülersöyler