Banliyö tren hattı (Marmaray CR3 projesi) çerçevesinde Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bulunan yaya üst geçidi, geçtiğimiz Mart ayında 120 günlüğüne kapatıldı ve yayalar dar bir asma köprüye yönlendirildi. Köprünün 120 günde bitirileceği belirtilmesine rağmen, Kalyon, Rolis ve Cengiz İnşaat'ın yürüttüğü inşaat çalışması 5 aydır bir türlü tamamlanmıyor.

İZDİHAM YAŞANIYOR

Bakırköylüler, akşam saatlerinde izdihama neden olan ve dakikalarca geçilemeyen asma köprü çilesine isyan ederek "İnşaat alanında şu an iki işçi çalışıyor. Geçtiğimiz dönemde de 3-4 kişi çalışıyordu. Bu şekilde köprünün bitmesi imkansız" dedi. İnşaat başladığı zaman konulan uyarı levhaları yerinde dururken, inşaatın ne zaman biteceği belirsizliğini koruyor.

İnşaat başladığında "Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" ilanı asıldı. İlanın devamında ise, "Sayın yayalar, Marmaray CR3 projesi Bakırköy istasyonu çalışmaları kapsamında, yaya üst geçidi 120 gün süre ile kapalı kalacaktır" denildi. Ancak 150 gün geçti, yaya geçidi bitirilemedi.

Sibel GÜLERSÖYLER