Eğitim ve öğretim yılı boyunca bilim, sanat, spor ve inovasyon gibi branşlarda başarı gösteren öğrencilere destek olmak amacıyla hayata geçirilen etkinliğin ödül töreni, İstanbul Kültür Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Akıngüç Oditaryumu ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ ÜNLÜ İSİMLER VERDİ  

Yaşları 9 ila 18 arasında değişen Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji'nin öğrencilerinin ders yılı boyunca kazandığı başarıların kutlandığı törende, öğrenciler ödüllerini rol model olarak seçtikleri ünlü isimlerden aldı. Bu isimler arasında yazar Sunay Akın, eğitimci yazar Sadık Gültekin, komedyan Murat Cemcir, milli tenisçi Melis Sezer, şef Ayvaz Akbacak, müzisyen Cahit Berkay, piyanist Tuluyhan Uğurlu, rock şarkıcısı Can Rox, haber spikeri Duygu Kaya, Youtuber Alper Rende, fütürist Emrah Kaya yer aldı. Ünlü isimler öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Ayrıca kendilerine de ödül törenine katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.  

ASLINDA BU BİR MOTİVASYON GECESİ   

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “5 yıldır bu ödül törenini düzenliyoruz. Amacımız öğrencilerin sene boyunca okul dışındaki sanat, spor, bilimsel alandaki platformlarda başarılarını bir bütün olarak burada taçlandırmak. Aslında bu bir motivasyon gecesi başarıyı ödüllendirme rol model olma gecesi. Tabi sadece öğrenciler değil toplumda gençlere rol model olabilecek ünlü isimler de bugün burada. Hep birlikte mücadelenin başarıyı getirdiğini çalışmanın insan yaşamında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteren bir gece geçireceğiz” dedi. 

PROF. DR. AKKARTAL: ÖĞRENCİLERE BAKINCA GELECEĞE DAİR UMUDUMU KORUYORUM 

İKÜ Rektörü Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal da “Sahneye baktığımda geleceğe ilişkin umudumu koruduğumu ve çok güzel günlerin bizi beklediğini görüyorum. Sizlerin nezdinde tüm ülkemizin gençliğini, ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.  

AKIN: SİZLERİN UMUDUNA VE HAYALLERİNE İHTİYACIMIZ VAR 

Yazar Sunay Akın ise “Bir ülkenin çocukları ve gençleri okulları kazanmayı düşünüyor o ülkenin okulları çocuklarını ve gençlerini kazanmayı düşünmüyorsa böyle bir ülkede aydınlanmadan ve ilerlemeden söz edilemez. Gençler bırakın okullar sizi kazanmayı düşünsün. Çünkü hepinizin pırıl pırıl hayalleri, umutları var. Şunu sakın unutmayın sizlerin bizlere ihtiyacınız yok bizim sizlerin hayallerine bütün insanlığı daha güzel bir geleceğe taşıyacak olan o güzel umutlarınıza ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.  

Milli tenisçi Melis Sezer de “Klişe olacak ama çok çalışmak gerekiyor. Bir yerlere ulaşmak için birçok fedakarlık yapmanız lazım. Şimdiden zaten güzel başarılarınız var onların devamını diliyorum” dedi. 

Best of Kültür 2022, müzisyen Can Gox konseriyle son buldu.