Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, karlı ve soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorluk yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri, özellikle son aylarda yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle zorlu kış şartlarında yaşamaya çalışan yaban hayvanları için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Belgrad Ormanı'na gelen ekipler, yaban hayvanları için ot, yonca, mısır, saman ve karma yem bıraktı. Geyikler kendileri için bırakılan yemleri yerken görüntülendi.

Ocak ayından bu yana doğaya 98 bin 500 ton yem bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğü, veterinerleri, orman mühendislerinin de aralarında bulunduğu ekipleriyle sürekli sayım yaptığı yaban hayvanlarını zorlu kış koşullarında besliyor. Her yıl yabani hayvanlardan kızıl geyik ve karaca popülasyonunun sayılmasında ilginç teknoloji ve araçlar kullanılıyor. Yaban hayvanları dron, yerel, istatistiki, karelaj metoduyla da sayılıyor. Zorlu şartlar altında vatandaşların giremeyeceği engebeli arazilere yaban hayvanları için yem bırakan ekipler, 2022 Ocak ayından itibaren 98 bin 500 ton yem dağıtımı gerçekleştirdi.