Başakşehir CHP Ilçe Başkanı olan Özgür Karabat'ın Istanbul 3. Bölge milletvekili olması ile birlikte ilçe başkanlığına Mustafa Erdemir getirildi. Erdemir'in ilçe başkanı olması ile birlikte parti içinde yaşanan huzursuzluklar toplu istifayı getirdi. Aralarında yönetim kurulu üyesi ve mahalle başkanlarının da olduğu 15 isim partiden istifa etti.

Yapmış oldukları basın toplantısında istifa sebeplerini açıklayan 15 isim, yönetim içinde ilçe başkanının yeniden belirlenmesi, genel seçim süreci ve sonrasında yaşanılanlar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, "Ilçe Başkanının seçiminde yönetim kendi içinde ikiye bölünmüştür. Yeni seçilen İlçe Başkanı, Yönetimde birlik ve bütünlüğü yeniden sağlama sorumluluğu üzerindeyken tam tersi yönde hareket etmiştir. Yönetim Kurulu içinde bile ayrımcılığa başvurarak, kendine yakın dar bir grupla ilçe örgütünü yönetmeye, diğer yöneticileri ötekileştirmeye yöneltmiştir. Yönetim Kurulumuz kararlarda görüş alışverişinden, eylemlerde işbirliğinden uzak yönetilmiş, sonuçta bunların parti çalışmalarına yansımaları oldukça olumsuz olmuştur. Ilçe Başkanı ve dar kadrosu, kendilerine ilçe başkanlığı sürecinde oy vermeyen diğer yöneticileri seçim çalışmaları sürecinde dışlamış; gerekli malzeme ve materyallere ulaşmamızı engellemeye çalışmışlardır. Böylelikle de aslında partinin ilçede iyi bir performans göstermesini açıkça sabote etmişlerdir" ifadelerini kullandı. 

Etik dışı, partidaşlığa sığmayan, işbirliği ve yoldaşlıktan uzak, dile getirmekten imtina ettikleri birçok olay yaşadıklarını anlatan partililer, "Yine ilçe başkanı ve dar kadrosu, örgüt toplantısı ve Danışma Kurulunda kendisini ve yönetimi eleştirenleri, aralarında kurucu ilçe başkanı ve eski yöneticilerin de olduğu herkesi elebaşı, kışkırtıcı olarak nitelemiş ve bizleri onlarla işbirliği yapmakla suçlamış ve istifalarımızı istemiştir. Yaklaşan yerel seçimlere bu dar kadrocu ve aralarında husumet oluşmuş olan bir yönetim ile girilmesinin partimize büyük zarar vereceği inancındayız. Bu dar kadrocu, küçük olsun bizim olsun, anlayışı pek çok partilimizi küstürmüş, onları parti çalışmaları dışına itmiş, pek çok partilinin umudunu yitirmesine sebep olarak gelsek de bir şey değişemeyecek nasıl olsaanlayışının yerleşmesine sebep olmuştur. Yapılması gerekenin, hem etik açıdan meşruiyetini hem de işlevsel olarak bütünlüğünü yitirmiş olan yönetimin bir an önce olağanüstü kongre kararı alması ve sonrasında seçilecek yönetimin hızla ilçeyi yerel seçimlere hazırlaması olduğunu buradan ilan ediyoruz" dediler.

Istifa eden isimler, "Ilcedeki arkadaşlarımızın yeniden parti eylemliliğine kazandırılması ve olağanüstü bir kongreyle ilçemizin enerji, güç tazelemesine olanak tanımak amacıyla; partimizin daha fazla zarar görmemesi, örgütümüzün bir an önce toparlanması ve de mevcut kötü yönetimin sorumluluğunu daha fazla taşımamak adına ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz" diyerek, istifalarini kamuoyu ile paylaştı.

Istıfa eden isimler arasında Yönetim Kurulu Üyeleri Hıdır Koç, Hasan Bozkuş, H. Mehmet Kutman, Kudret Çelebi ve Cenk Söbe, Yedek Yönetim Kurulu Üyelerinden Yaşar Agocuk, Aynur Karadiş, A. Murat Sarıçayır,Sezgin Ağababa, Recep Yılmaz, Yasemin Kalafat bulunuyor. Mahalle başkani olan Hülya Öztürk, Özgül Geçgil, Uğur Yıldırım ve Hakan Polat da istifalarini sundu. Böylece parti kadrolarında çalışan 15 isim, CHP'den istifa etti.

 Sibel GÜLERSÖYLER