Hayatını kaybeden aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ile başlayan tören İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Program, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının çelenk sunumuyla devam etti.  Törene, Başakşehir CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel'in yanı sıra siyasi parti yöneticileri de katıldı. Bahçeşehirliler Derneği (BADER), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başakşehir Şubesi'nin de katılım sağladığı törende pek çok vatandaş da ellerinde bayraklarla yer aldı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'nci yıldönümü münasebetiyle ilçe protokolü ve vatandaşların katılımı ile tören gerçekleşti. 30 Ağustos Zafer Bayramı programına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Deniz Evren Kaya, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katılım sağladı. Açılış ve tören sunumu ardından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşu gerçekleşti. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sırasıyla Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Deniz Evren Kaya ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci Kaymakamlık makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

Sibel Gülersöyler