Batı Karadeniz’de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla AK Parti İstanbul İlçe Belediyeleri harekete geçti. AK Parti İstanbul İl Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın koordinasyonunda destek ekipleri ve temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde orman yangınlarıyla mücadeleye katkı sağlamak için harekete geçen AK Parti İstanbul İlçe Belediyeleri şimdi de sel felaketinden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için seferber oldu. Yardımlar hakkında açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında. Arama-kurtarma faaliyetleri başta olmak üzere vatandaşlarımıza destek olmak için tüm çalışmalar ivedilikle sürüyor. Biz de AK Parti İstanbul Teşkilatı olarak, bölgedeki çalışmalara katkı sağlamak, vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla çalışma başlattık. Gerekli ihtiyaç malzemeleri tespit ettik ve belediyelerimiz de derhal hazırlıklara başladı” dedi.

İlk yardımların bölgeye ulaştığını söyleyen Kabaktepe, “Belediyelerimiz tarafından şimdiye kadar bölgeye; temel gıda, bebek bezi, hijyen malzemelerinden oluşan 14 TIR, 4 kamyon ile birlikte 3 keşif aracı, 3 kombine aracı, 1 kurtarma aracı, 1 arazöz, 1 karavan, 2 kepçe, 47 acil yardım personeli, su pompası ve jeneratör gibi teknik teçhizatlar ivedilikle bölgeye gönderildi. Yeni destek ekipleri ve ihtiyaç malzemesi göndermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız asla yalnız değildir. Gerek ihtiyaçlarının karşılanması gerekse de zararlarının telafi edilmesi noktasında gereken destek verilecektir. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız” ifadelerini kullandı.