Kurulduğu günden bu yana 6,5 milyon kez indirilen BiTaksi, 8 yılı geride bıraktığını duyurdu. Geçmiş yılları değerlendiren şirketin CEO’su Kaan Sancaklı, “Sektörümüzün lider uygulaması olarak, kendimizi kurulduğumuz günden bu yana hem yolcuların hem de sürücülerin dijital yol arkadaşı olarak konumlandırıyoruz. Sürücüler ile yolcuları kolay ve güvenli şekilde buluşturuyor, hayata geçirdiğimiz kampanyalar ile fırsatlar sağlıyoruz. Ekosistemimize katma değer yaratacak projelerle destek olmaya ve her zaman daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya odaklanıyoruz” dedi.

CEO Kaan Sancaklı, kullanıcı memnuniyetine verdikleri öneme de dikkat çekti.

Türkiye’de taksilerde kartlı ödeme sisteminin BiTaksi ile başladığını vurgulayan Sancaklı, “Görme-işitme engelli vatandaşlarımızın, evcil hayvanı bulunan yolculularımızın konforlu ve güvenli şekilde seyahat edebilmesi için ‘kolay taksi’ ve ‘pati taksi’ hizmetlerimizle yine ilkleri gerçekleştirdik. Pandemi döneminde ‘kabinli taksi’ projemizi hayata geçirerek hem yolcuların hem de sürücülerin sağlığı ve güvenliği için sürdürülebilir bir adım attık. Tüm bu projelerimiz ve hizmetimizi iyileştirmeye yönelik yaklaşımımız yolcularımıza da yansıyor. Uygulamayı deneyimlemiş milyonlarca kullanıcımızın memnuniyet oranı yüzde 96” ifadelerini kullandı.

Şirketin, pandemi döneminde hayata geçirdiği kabinli taksi hizmeti de 1’inci yılına günler kala 800 bin yolculuğa ev sahipliği yaptı.

Sancaklı, Kabinli Taksilere ilişkin, “Koronavirüs salgını dolayısıyla kullanıcılarımızın hijyen koşullarına azami derecede dikkat ettiğini göz önünde bulundurarak kabinli taksi uygulamasını başlattık. Şu ana kadar BiTaksi üzerinden kabinli taksilerle 2 binin üzerinde sürücü, 800 bin güvenli yolculuk gerçekleştirdi. Hem yolcularımızdan hem de sürücülerimizden çok güzel yorumlar alıyoruz. Öte yandan hayata geçirdiğimiz kampanyalar ile yolcularımıza avantajlar sağlıyoruz. Projemizin başından bu yana 250 binin üzerinde yolcumuza sürpriz olarak kabinli taksi gönderdik ve onları bu yeni hizmetimizle tanıştırdık” diye konuştu.

Kabinli taksilerde yer alan panel, tasarımı dolayısıyla tüm taksilere kolayca entegre edilebiliyor. Kabinli taksiler, ön ve arka taraf arasındaki hava geçişini engellemesinin yanı sıra arka koltuktaki yolcuların özel filtrelerle ayrılan klima ve ses izolasyonu ile konforlu şekilde yolculuk yapmasına olanak tanıyor. BiTaksi, şu an İstanbul’da 750’ye yakın kabinli taksi sayısını yaz sonuna kadar bine tamamlamayı hedefliyor.

BiTaksi, Haziran sonuna kadar yapılacak yolculuklarda çekilişle 20 adet akıllı telefon hediye edeceğini açıkladı. Açıklamada, uygulamanın faaliyet gösterdiği İstanbul ve Ankara’da, BiTaksi ile 30 lira ve katları tutarında bireysel yolculuk yapacak tüm yolcuların her 30 lira için 1 çekilişi hakkı kazanacağı belirtildi.