Aslında farkındalığı onun farkına varmadan kullanıyorsunuz ama sadece dışarıdaki şeyler için…

Peki ya içiniz?

İçinizdeki trafik için de aynı farkındalığı kullanmak durumundasınız.

Gözlerinizi kapattığınızda düşünceler, duygular, rüyalar, görüntülerden oluşan bir trafik var. Her türden düşünceler yanıp söner içinizde... Bazen o kadar çok yanar ki başınızı döndürür bu trafik.

Trafiğin rahatlamasını istiyorsanız dış dünyada yapmakta olduğunuz şeyin tamamen aynısını iç dünyanızda da yapmalısınız. Eğer dış dünyada yaptığınız şeyin aynısını içerde de yaparsanız bir tanık haline gelirsiniz. Ve bir kez tadına varıldığında tanık olmak o kadar keyifli ve cennetten çıkma bir şeydir ki, daha çok ve daha çok içinize yönelmek isteyeceksiniz. Her ne zaman vakit bulursanız daha da çok içinize yöneleceksiniz. Çünkü yanıp sönen lambalar yerine her deneyimi doyasıya yaşayacak, düşüneceksiniz. Tamamlanacaksınız.

Öte yandan bunun hiçbir pozisyonla ilgisi yok; hiçbir tapınakla, kilise ya da sinagogla alakası yok. Bir belediye otobüsünde, trende, uçakta, tatilde kızgın kumlarda, balkon sandalyesinde, koltuğunuzda veya her neredeyseniz oturmuş yapacak bir şeyiniz yokken sadece gözlerinizi kapatın. Gözlerinizi kapatın ki huzur bulun. Bu gözlerinizin dışarı bakarken yorgun düşmesinden sizi kurtaracak ve kendinizi izlemeniz için size yeterli zamanı verecektir. Bu anlar siz farkına varmasanız da en güzel deneyimlerinizin yaşandığı anlar haline gelecektir.

Gözlerinizi kapattığınızda düşüncelerinizle baş edemezseniz eğer, denize bakın. Etrafınızdaki yeşilliğe bakın. Eğer hiçbiri yoksa ya da insanoğlunun henüz el sürmediği, bozamadığı bir şey istiyorsanız gökyüzüne bakın… Bazen açık mavi, bazen bulutlu, beyaz, gri, lacivert, koyu karanlık ya da yıldızlı ama hala özgün ve özgür tek yere…

Baktığınızda bir şey göremez, düşüncelerinizden kurtulamazsanız önce görüşünüzü arıtın, bakmak yerine görmeyi öğrenin; işte o zaman hem gökyüzünü hem içinizi göreceksiniz. Tabi ki görmeye gerçekten istekliyseniz...

Baktıkça görecek, gördükçe farkındalığınız gelişecek. Farkındalığınız geliştikçe tüm kişiliğiniz değişmeye başlayacak. Bilinçsizlikten farkındalığa geçtiğinizde ise hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; eskisinden çok daha güzel olacak.