Türkiye'de bu hafta yangın haberleri arka arkaya geldi. Manavgat, Kayseri, Osmaniye, Mersin'den sonra Kilis, Marmaris, Bodrum, Didim, Milas ve Antalya'da başlayan yangınlar tüm Türkiye'yi üzdü, ciğerlerimiz yandı.

Ciğerlerimize ateş düşüren yangınlara ünlü isimlerden de tepki gecikmedi. Ünlü isimler kendi kişisel hesaplarından peş peşe paylaşımlarda bulundu. Magazinin ünlü simaları ülkemizde çıkan anlamsız bu yangınlara karşı öfkelilerdi.

İşte ünlülerimizin tepkileri…

Derya Uluğ; “Manavgat, Adana, Osmaniye, Mersin, Marmaris, Kayseri şimdi de Kocaeli… Ülke alev alev yanıyor. Allah oradaki herkesin yardımcısı olsun."

Fettah Can,; "Ormanlarımızı ciğerlerimizi yakıyor şerefsizler"

Nilgün Belgün; "Manavgat’taki yangın yüreğimi yaktı çok. Evleri yanan insanlarımız, ağaçlarımız, canlılarımız çok acı çok"

Tan Taşçı; "Resmen kundaklanıyoruz. Neler oluyor?"

Yalın ise; "Önce Manavgat şimdi Marmaris, dünya güzeli yerler, o canım ağaçlar, hayvanlar, orman…evleri yanan çaresiz insanlar…Kalbim paramparça! Kötü niyeti veya ihmali olan,bu kabusa sebep kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır!…Söndürme çalışmalarında emek veren tüm ekiplere güç kuvvet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Manavgat ta çiftliği bulunan başarılı model Tuğba Özay göz yaşları ile yardım çağrısında bulundu.Büyüyen yangının çiftliğine ulaştığını öğrenen Tuğba Özay, Manavgat'a gitmek üzere yola çıktı.

Behzat Uygur; “Uzaktan bakarak içim yanıyor…Yazık çok yazık…Allah yardımcımız olsun…

Ahmet Kural, “yakın içimizi yakın”

Burcu Güneş; "Canlarımız, hayvanlarımız, ormanlarımız... çok üzgünüm ben çok..."

İki günde yaklaşık 53 yangın çıktı. Bence bu yangınların hepsi tesadüf değil. Birilerinin pis eli var. Kim ki bu güzel vatanımın bir karış toprağına hainlik yapıyorsa Allah onun belasını versin. Resmen ciğerlerimizi yaktılar. İnşallah bu hainlerin bu yaptıkları yanlarına kar kalmaz. Tez zamanda bulunup en ağır cezayı alırlar.

Bütün bu çıkan yangınlar karşısında sadece ünlü isimler den tepki gelmedi bütün ülke olarak yediden yetmişe her kesimden isyan sesleri yükseldi.

Ülke olarak ne kadar zor günlerden geçiyoruz. Her şey ile sınanır olduk. Ama güneşli günler yakındır. Biz millet olarak güçlü bir toplumuz. Bu zor günlerinde üstesinden geleceğimize inancım tam.

Umarım haftaya güzel eğlenceli bir yazı ile buluşuruz.

Şimdilik sevgi ve hoşgörü ile kalın