Yeme İçme

Ormana Köyü’nün restore edilmiş Düğmeli Evler’i olan Berberoğlu Restoran ve Sınat Restoran’ı yörenin üreticilerinden edinilen bal, yumurta, reçel, keçi sütü gibi tamamen organik ürünler eşliğinde zengin bir serpme kahvaltı yapabilirsiniz. Odun ateşinde, bakır taslarda pişen otantik, her zevke uygun, ne yiyeceğinizi seçmekte zorlanacağınız geniş menüsü sayesinde leziz ve yöresel akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında da Onas Parkı’nda eşsiz manzaraya doğru çayınızı yudumlarken ne kadar güzel bir tatil geçiriyor oluşunuzu düşünmekten kendinizi alamayacaksınız.

Konaklama

Ormana Active Projesi kapsamında restore edilip yeni kimliklerine kavuşan ve misafirlerine Berberoğlu Evi, Doğan Konağı ve Aktepe Evi’nde günlerinizi tabiatın büyüsünü içinizde hissedip onu kucaklarken rahatlıktan da ödün vermeyerek geçirme imkanına sahipsiniz. Fiyatlarsa oda seçimlerinize göre değişkenlik gösteriyor. Tabi Akseki, Ormana, İbrada – Düğmeli Evler turları düzenleyen Gezipero fırsatlarından da faydalanmanız mümkün.

Alışveriş

Pazarlarda Toros Dağları’ndan toplanan taze otları, yerli üreticilerin yetiştirdiği sebze, meyve, bal, reçel ve süt ürünlerini temin edebileceğiniz tezgahlar, sokaklardaysa gezinizden hatıralar edinebileceğiniz özenle yapılmış el işlerinin de bulunduğu hediyelik eşya dükkanları mevcut.

Ulaşım

Ormana’ya Antalya'dan 2 saat içinde ulaşmanız muhtemel. Köye Akseki yolundan ulaşılabildiği gibi Avasun Dağı yolundan da gidilebilir. İki yolun da manzarası birbirinden güzel olduğu için yolculuk oldukça keyifli geçiyor, bizden söylemesi! Tek yapmanız gereken, yola çıkmadan önce bu güzelliğe yakışır bir şarkı listesi hazırlamak. Ormana Active’i tercih edecekseniz ulaşım çözümlerinin de yer aldığı paketleri de var. Antalya Otogarı’ndan kalkan araçlarla da 4-5 saat gibi bir süre içinde Ormana’ya ulaşabilirsiniz.

Bir başka İbradı ve Ormana Güzellemesinde buluşmak ve nice sevda yüklü belgesellere esin kaynağı olan Şiiristan’da, Toros obalarındaki yaylakları mevsimlik ve sürekli yurt edinen Yörük güzelleriyle ateş dansı yapmak; dam arkadaşım Prof. Dr. Muammer Aksoy Kültür Merkezi’nde yapılan çocuksu, delice ve candan kitap sohbetlerinde buluşmak dileğiyle ve dostlukla, yeniden…

Anadolu vatan, Antalya can, İbradı’ya can kurban…

Son…