Rüzgarın en verimli estiği koy: HİSARÖNÜ

UCPA’nın Hisarönü Kampı Marmaris’e 18 km uzaklıkta, Hisarönü Köyü’nün yakınında, denize sıfır, küçük ve bakir Hisarönü Koyu’nun incisi… Otel, yöresel mimariden esinlenilerek yapılmış. Yemyeşil ve çiçeklerle süslü bahçesinde havuz ve hamak keyfi yaparken, meltemin dalgalandırdığı palmiye ağaçlarının coşkulu ve yaşam dolu ezgilerini dinlemek büyük keyif doğrusu.

100 yatak kapasiteli otelin Mengenli aşçısı Ali Usta, yöresel lezzetleri de kullanarak Akdeniz mutfağının en güzel örnekleriyle kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde harikalar yaratıyor. Hafif ve lezzetli menüsüyle, konukların dengeli beslenebilmesi adına zengin seçenekler sunuyor.

Tüm konukların sigortalandığı kampta, haftalık veya daha uzun süreli konaklayanlar, tatillerini belli bir faaliyet programı dahilinde tamamlıyorlar. Önce, farklı devletlerden gelen konukların hem birbirleriyle hem de kamp monitörleri, yöneticileri ve çalışanlarıyla kaynaşmasını sağlamak amacıyla tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Ardından da doğa yürüyüşleri, kültürel geziler, rüzgar sörfü, kano, katamaran, bisiklet turları gibi aktivitelerle hiç unutamayacakları, iz bırakacak dopdolu bir tatile ilk adımlarını atıyorlar. Taşlıca, Hydos, Knidos gibi ören yerlerini tecrübeli rehberler eşliğinde geziyorlar. Slayt (dia) gösterileriyle Türkiye coğrafyasının tarihi ve doğal güzellikleri, cennet köşeleri hakkında bilgilendirilip belki de biraz ön yargıyla geldikleri Türkiye’ den dostane, barışcıl duygular ve olumlu izlenimlerle ayrılıyorlar. Aktivite programı dışındaki serbest zamanlarda ise yüzüyorlar, güneşleniyorlar, bol içecek çeşidiyle serinleyip baldan tatlı sohbetler ediyorlar.

Kısa sürede birbirleriyle ve kampın diğer sakinleriyle, çalışanlarıyla kaynaşan grup üyeleri, kurdukları kalıcı dostluklarla gönüllü birer barış elçisi oluyorlar. Şarkılı türkülü, eğlenceyi doyasıya yaşadıkları veda gecesinde ayrılığın hüznünü kahkahayla boğdukları buruk bir coşku yaşayıp, gözyaşı ve kahkaha seline kapılarak ve bir kez daha bir araya gelmeyi dileyerek ülkelerine dönüyorlar.

Öğrencilerin spor ve eğlence keyfi

Marmaris Hisarönü Mahallesi’nde bulunan UCPA Gençlik Kampı’na İstanbul Pierre Loti Koleji öğrencileri geldi. Öğrenciler, eğitim için geldikleri kampın ilk gününde Güney Afrikalı Eğitmen Juliette ile deniz kanosu aktivitesi gerçekleştirdi. Bir diğer keyifli zaman geçirdikleri aktivite de Zeynep Cansu Cengiz’in eğitmenliğini yaptığı “Stand Up Paddle” (Kürekle sörf) idi.

Pierre Loti Koleji öğrencilerinin sabah aktiviteleri de “Temel Rüzgar Sörfü” oldu. Barbaros Taylan Arslan ve Fransız Eğitmen Serena Colin’in iki ayrı grupta eşlik ettikleri aktivite boyunca öğrenciler eğlenceli zaman geçirdi. Minikler dalgaların üzerinde bu keyifli sporu yaparken birbirinden güzel pozlar verdi.

Öğrenciler, İngiliz, Fransız ve Türk eğitmenler; Juliette Ball, Serena Colin ve Zeynep Cansu Cengiz ile havuz ve deniz oyunları da oynadılar. Daha sonra eğitmenlerden Olivier de la Nariz ve Ali Aslan ile birlikte katamaran aktivitesi gerçekleştirdiler. Minikler, tekne kurulumu, rüzgar yönleri, seyirler gibi temel yelken eğitimini aldıktan sonra bu bilgilerini pratik etmek için yelken açtılar. Aktivite sonrasında ekip ruhu içinde düzenleme, yelken çıkartma ve son olarak da günün değerlendirmesini yaptılar. İstanbul Pierre Loti Koleji öğrencileri kamplarının son gününde olimpiyat oyunlarıyla eğlenirken hafta boyunca öğrendikleri sporların tadını çıkardılar.

Devamı yarın…