Sevgili yolcu;

Bana ayrılan bu köşe senin için bir pusula olsun diye hayal edildi.

Haydi gelin bu yolculuğa birlikte çıkalım. Bu yolculukta heybemize;  hedef koyabilmek, hedefimize adım adım ilerlemek, hedefe ulaşmak ve hedefe ulaşabilmek için ihtiyaç duyulan motivasyon , sağlıklı yaşam, şükredebilmek, doğa ve doğal yaşam adına bir çok kazanım ekleyelim.

Her şeyden önce mutlu bir “ben”, iyi ki “ben”, “kendimi seviyorum” sözlerini yüksek sesle haykırdım.

Hepimiz biliyoruz ki hayallerimiz olmazsa olmaz… Hayallerimiz elle tutulur bir hale getirmek istiyorsak; hayali hedefe dönüştürmeliyiz. Hayalimize bir sınır çizip,  bir çerçevenin içine koyarsak hayalimizin hedefe dönüşme olasılığı çok yüksek olur.

Hedefe yönelik zaman sınırı koymalıyız. Böylelikle zamanı verimli kullanmaya başlarız. Mesela hedef belirlediniz. Sonrasında zaman sınırlaması koyup; mesela bir yıl ; bu hedefe yönelik öncelik sıralaması oluşturabilirsiniz.

Hedeflere ulaşmak bir maraton koşusu gibidir. Bu esnada motivasyon eksikliği, duygu geçişleri, başaramama korkusu olabilir. Önemli olan öncelikle olumsuz bu düşüncelerden arınmak, olumsuz düşünceleri söze aktarmamak ve hedefe vardığındaki “seni” aynada hayal edebilmektir. 

Unutmayalım ki olumlu olumsuz “neye inanırsak, neyi söze dökersek ; ona dönüşüyor, onu yaşıyoruz. “

Şöyle söyleyebilirsin ;

“ Bu hedefe ulaşmak için bir yılım var. Motivasyonel yorgunluğa vaktim yok. Daha önce de başardım, yine başaracağım. Bu benim elimde. Bu bir yıl içinde aldığım olumlu geri bildirimler ile mutlu olacağım ve mutlu oldukça daha çok çabalayacağım. Güç zihnimde.  Zihin ve beden ayrılmaz bütünüm. Kendime yapacağım bu iyiliği hak ediyorum. “

Böylelikle sadece hedefe, sürece odaklanıyoruz. “Daha iyisi için ne yapabiliri mi?” düşünüyoruz.  Böylelikle  odaklanma gücü inanılmaz artacaktır.

Bu arada bu süreçte seçtiğiniz yöntem yanlışta olabilir. O durumda farklı yöntemler denenebilir. Hedefe; tekrarla, istikrarla, kararlılıkla, azimle, pratikle ulaşabiliriz.

Zaman sınırı koyduğunuzda mücadelenin içinde bir mutluluk yakalıyoruz. Belki yorulacaksınız evet… ve devam edeceksiniz. Bu durum stresinizi de azaltacaktır. Çünkü bu süreçte emek harcamaya gönüllü olduğunuzu ve emek harcadığınızı bilinçli olarak kabul ediyorsunuz.

Hep anlatılan kavanoz hikâyesi vardır ya…

“Hoca gelmiş bu taşları bu kavanoza nasıl doldurabilirim diye demiş. Daha sonrasında da en büyük taşı, yani hayatımızda bizim için en önemli olan taşları önce koyarak, küçük taşları da daha sonrasında kalan boşluklara koyarak doldurursak ancak o kavanoz tamamıyla dolabilir.”

Hedefinizde sizin ana taşınız haline geliyor. Hem fedakârlık yapıp hem de önceliklerinizi belirleyerek hedefinize doğru yürüdüğünüzü; hayalinizle iç içe olduğunuz ve hedefe odaklanmak için gerekli tüm çabayı sarf etmeye başlıyorsunuz.

Öyleyse ne yapıyoruz sevgili yolcu?

Önce bir hayal kuralım. Bu hayale ulaşmayı ne derece istiyoruz onu düşünelim hatta bunları kağıda dökelim. Sonra bu hayale zaman verelim ve sınırlarını çizelim. Artık hedefimiz oluştu. Şimdi bizi kim tutar?

Hayat arkanızdan öyle bir rüzgar estirsin ki … hedefinize doğru uçup gidin… yaşasın.

Sizde hedefinizi belirledikten sonra benimle ve bizlerle paylaşmak isterseniz mail ya da #demetlemotivasyon hastagi ile instagramda paylaşabilirsiniz. Bir yıl sonra bakalım neler olmuş hayatınızda birlikte görelim.

Sağlıcakla kalın.

[email protected]

#demetlemotivasyon