Tedavi gördüğü hastanede geçen cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Heper 'in cenaze namaza Levent Afet Yolal Cami'nde öğle namazının ardından kılındı. Heper Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. 

Usta gazeteci Doğan Heper Heper için ilk tören 53 yıldır kapısını aşındırdığı Milliyet gazetesinde düzenlendi. Törene Milliyet çalışanları ve ailesi katıldı. Heper, Levent Camii'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Milliyet’in duayen ismi Doğan Heper’i bugün ebediyete uğurluyoruz. gazetemizin kurucusu Abdi İpekçi’den sonra en uzun süre genel yayın müdürlüğünü yürüten Heper için ilk tören saat 11.00’da 53 yıldır kapısını aşındırdığı Milliyet gazetesinde gerçekleşti.Törende Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, gazete çalışanları Doğan Heper'in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir ve torunu Efe Kızıldemir de hazır bulundu. Heper ailesi ve Milliyet çalışanları Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü. 

 Usta  gazeteci Doğan Heper son yolculuğuna uğurlanıyor. Tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında yaşamını yitiren usta gazeteci Heper için ilk tören Milliyet Gazetesi önünde düzenlendi.Foto: Akın Çeliktaş/İstanbul, (dha)

METE BELOVACIKLI: GERİDE BIRAKTIĞI EN ÖNEMLİ BİR MİRAS

Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, "Hepimizin ağabeyi, ustası, hocası olarak ayrılıyor Doğan ağabey. Onu sonsuzluğa uğurlamak için buradayız hep birlikte. 23 yıl boyunca hayatının en önemli noktası Milliyet oldu. Milliyet’e ve Milliyet'in ilkelerine sahip çıkmak onun için birinci öncelikti. Bugün geride bıraktığı en önemli miras da bu zaten. Hepimizin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun" dedi.

GAZETEDE HELALLİK ALINDI

Mete Belovacıklı'nın konuşmasının ardından Doğan Heper için helallik alındı, dua edildi. Heper'in cenazesi, karanfillerle gazeteden uğurlandı. 

BASIN KONSEYİNDE TÖREN

Milliyet gazetesinin önünde yapılan ilk törenden sonra, Heper'in naaşını taşıyan cenaze aracı, yıllarca görev aldığı Basın Konseyi'nin Osmanbey'deki merkezinin önüne getirildi. Burada Basın Konseyi çalışanları pencerelerden karanfiller atarak, Yüksek Kurul üyelerini son yolculuğuna doğru sevgi ve saygıyla uğurladılar. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Doğan Heper'in eşi İffet Heper ve çocukları Başak ile Demet'e sarılarak ''Uzun yıllar Basın Konseyi'nin kurucu üyesi  olarak görev yapan çok değerli Yüksek Kurul üyemizin kaybından büyük üzüntü duyduk. Onun kaybıyla, artık bir eksiğiz. O'nu çok arayacağız. Başta  çok sevdiği ailesine, Basın camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.'' dedi.Cenaze aracı, daha sonra alkışlar ve gözyaşları arasında Levent camiindeki tören için yola çıkarıldı."
 

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Heper 'in cenaze namaza Levent Afet Yolal Cami'nde öğle namazının ardından kılındı. Heper Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.