AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Zeytin Dalı Hareketı'na ilişkin 'Geçmişte FETÖ meselesinde yaptığı yapmaya devam ettiği gibi Suriye halkının 7 yıllık mücadelesine hakaret eder gibi Suriye muhalefetinin hem siyasi kanadına, hem askeri kanadına hakaret eder gibi Suriyeli muhaliflerin askeri kanadı olan Suriye ordusunu terörist gibi göstermek söylemini başlatmış bulunuyor' derken ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert'un 'PKK' açıklamasına yönelik 'PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk. Dışişleri sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu.' dedi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

"TÜRKİYE'YE DÖNÜK CİDDİ ANLAMDA SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİ"

Afrin konusunda ABD-Türkiye arasındaki açıklamalara ilişkin bir soru üzerine Ünal, "Türkiye'ye dönük ciddi anlamda saldırılar gerçekleşti. Bu saldırıları engellemek, sınır güvenliğini gerçekleştirmek için Türkiye, Özgür Suriye Ordusu ile birlikte harekâtı başlattı" dedi. 

ÜNAL CHP'YE YÜKLENDİ

Ünal, "Acı olan maalesef CHP, harekat başladığı günden itibaren görevlendirildiği üzere Cumhurbaşkanımıza, ailesine dönük hakaretlerine, edep dışı ifadelerine devam ediyor. Yine çok tehlikeli bir şey yapmakta. Geçmişte FETÖ meselesinde yaptığı yapmaya devam ettiği gibi Suriye halkının 7 yıllık mücadelesine hakaret eder gibi Suriye muhalefetinin hem siyasi kanadına, hem askeri kanadına hakaret eder gibi Suriyeli muhaliflerin askeri kanadı olan Suriye ordusunu terörist gibi göstermek söylemini başlatmış bulunuyor. Yakında bunu uluslararası basına taşıyacaklar öyle görünüyor. Dün bir Fransız ajansı bunu kullandı. CHP, Zeytin Dalı Harekatı'na, TSK'ya dönük herhangi bir şey söyleyemediği için  sahada bizimle birlikte canını ortaya koyan ÖSO'yu itibarsızlaştırmak onu terörle DEAŞ ile ilişkilendirmek için yine algı operasyonuna başlamış gözüyor. DEAŞ'ın müttefiki PYD'dir. CHP ısrarla Türkiye'yi ve Türkiye'nin sahadaki müttefiklerini DEAŞ, IŞİD ile aynı çerçevede göstermeye uluslararası alana dönük bir dil kullanmaya devam ediyor. CHP'yi bu tehlikeli söylemden vazgeçmeye davet ediyorum" diye konuştu. 

'ABD İTİRAF ETMİŞ OLDU' 

ABD'nin güvenli hat öneresine ilişkin bir soru üzerine Ünal,  "ABD'nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz" dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert ise Afrin bölgesindeki PYD unsurları için "PKK" ifadesini kullanmasına ilişkin Ünal, "PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk. Dışişleri sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu" dedi.