Türkiye ve ABD arasındaki vize krizinde iki ülke işlemleri sınırlı olarak başlatırken elçiliklerin yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediliyor. ABD Büyükelçiliği, "Türkiye'deki misyonumuzda yerel çalışanlara yönelik başka bir soruşturma bulunmadığına ilişkin Türk Hükümeti'nden ilk etapta üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz" derken Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, "Türkiye bir hukuk devletidir ve yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak Hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi sözkonusu değildir." dedi. 

TÜRKİYE 'BAĞIMSIZ YARGIYI' İŞARET ETTİ

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Türkiye bir hukuk devletidir ve yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak Hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi sözkonusu değildir. Bundan sonraki süreçte de Türkiye'de konsolosluk görevleri dışına çıkarak suç işleyen kişilerle ilgili yargı süreci başlatılması bağımsız yargının gereğidir" ifadeleri kullanıldı.

'CİDDİ ENDİŞE DUYULMAKTADIR'

Türkiye'nin açıklamasında ABD'nin güvenlik durumuna atfı yadırganırken "ABD'de Türk vatandaşlarıyla ilgili süren davalara ilişkin Türkiye'nin çok ciddi endişeleri bulunmaktadır" denildi. (Ajanslar)