ABD Savunma Bakanı James Mattis, Rakka'da IŞİD'le yapılan savaşta 600'den fazla Kürt milisin hayatını kaybettiğini, 1 ABD askerinin öldüğünü açıkladı. Bu açıklama, aynı zamanda ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri adıyla meşrulaştırma çabası içinde olduğu Suriye PKK'sının da tescili anlamına geliyor. Savaşın karargah görevini yapan ABD'den sadece 1 asker öldüğüne göre, sıcak çatışma bölgelerinde yer almıyor Pentagon güçleri. Yer alanlar da "asker" değil, ABD'nin savaş şirketi Black Water'in özel yetişmiş canileri...

Irak'ta işkenceden sabıkalı Amerikan Özel güvenlik şirketi Blackwater, para karşılığı gittikleri ülkelerde çok sayıda işkence ve şiddet olaylarına ismini yazdırdı. Google'ye "Irak+ABD+işkence" yazdığınızda önünüze gelen fotoğraflar, Blackwater'in sabıkalarından sadece "hatıra" olarak çekilenleri yansıtır.

Amerikan hükümetine bağlı ama resmi olmayan özel güvenlik kuruluşu Blackwater, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in bir projesi. Şirketin sahibi, Uluslararası Hristiyan Özgürlük Örgütü'nün Başkanı Eric Prince. Eski CIA kontr-terör Başkanı Cofer Black ise operasyonlardan sorumlu kişi. Aslında şirket, ABD derin devleti'nin "gayriresmi" ordusudur.

Türkiye'de de terör örgütleriyle yakın temasta olan bir şirket Blackwater. Terör örgütlerini besleyen, siyasi ve ekonomik hamlelerle örgütleri taşeronlaştıran bir güçlü yapı. Suikastlerde de parmağı olan bir savaş şirketi... Pakistan Genelkurmay eski Başkanı General Mirza Aslam Beg, eski Başbakan Benazir Butto'nun bir ABD güvenlik şirketi tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı. Aslam Beg, daha da ileri giderek, Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin de aynı şirket tarafından öldürüldüğünü söylemişti.

Ebubekir El Bağdadi'yi Irak'ta cezaevinde yetiştiren ve etrafındaki "İslamcı" görünümlü "uzman katilleri" kurgulayan da Blackwater şirketiydi. 

* * *

ABD, her ne kadar Suriye PKK'sını Pentagon eliyle "düzenli ordu"ya dönüştürüyor gözükse de, dünyanın birçok ülkesinden gelen "anarşist" Blackwater aracılığıyla Suriye'de savaş arenasına sürüldü. Bir dönem IŞİD saflarında olan Batılı özel yetişmiş savaşçılar, daha sonra PKK saflarına katıldı. 

Beyaz Saray'ın "terörle mücadele temsilcisi" Brett McGurk, sözde PKK'nın Kobani'de IŞİD'le savaşını gözlemlemek için bölgeye geldi. Aslında, Brett McGurk, Pentagon'un yeni partnerini kurgulamak için gelmişti Suriye'nin kuzeyine.
"Bir bölümü Türkiye'den kaçmış gençler olan bir avuç Kürt, Kobani'de vahşi terör örgütü IŞİD'e karşı nasıl kazandı?" sorusu kafaları fazla kurcalamasın diye, Barzanistan peşmergeleri de Türkiye üzerinden bölgeye taşınmıştı. Ama aslında savaşan, bir avuç PKK'lı ile Blackwater'in Irak'tan gelen özel birlikleriydi.

Boynuna puşi sarıp, üzerine bir parka geçirince PKK'lı, cüppe, şalvar giyip kafana da sarık sarınca kolayca IŞİD'li gözüküyorsun nasılsa. Holywood teknolojisine sahip HD kameraların görüntüleri çok özel stüdyolarda montajlanıp servise konulunca, istediğin gibi inandırabiliyorsun kamuoyunu...

Élysée Sarayı'nda 31 Ekim 2014'te Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande'nin de yer aldığı bir gizli zirvede kendisine "devlet başkanı" olma sözü verilen Salih Müslim dururken, Brett McGurk'a, Kobani savaşı sırasındaki desteklerinden dolayı Suriye PKK'sı adına plaketi veren de, Batı'da yetiştirilmiş bir "beyaz Kürt" değil miydi?

* * *

Aynı Brett McGurk, Rakka operasyonunun başlamasından hemen önce 18 Ağustos'ta Arap aşiret liderleriyle buluşmuştu. Buluşmaya ait fotoğraflar yine McGurk'un ekibi tarafından paylaşılmıştı. Söz konusu aşiret liderlerinin çoğunun IŞİD toplantılarında çekilmiş fotoğrafları da vardı halbuki.

Aynı doğrultuda, ABD Özel Kuvvetlerine ait helikopterler IŞİD'in iki Avrupalı liderini, Suriye Arap Ordusuna esir düşmelerini önlemek için 26 Ağustos'ta aileleriyle birlikte Deyrizor civarından kaçırdı. İki gün sonra, yirmiye yakın başka IŞİD subayını da kaçırdılar.

Sonuçta Rakka, yani Suriye petrollüre ABD tarafından işgal edildi. Kuyuları korumak üzere Pentagon, Suriye'deki 11'inci üssünü de kurdu. Suriye'nin büyük bölümü bugün ABD'nin işgali altında. Pentagon ve Blackwater, Suriye halkının petrolünü çalıp götürüyor... O bölge IŞİD'in elindeyken de aynı şey oluyordu, yani değişen sadece bekçi!..

Küresel çete, kurguladığı terör örgütleriyle Ortadoğu'yu sürekli bir savaşın içine sürükledi ve bu sayede soyuyor.

Bu oyunu bozabilecek iki köklü devlet var bölgede: Türkiye ve İran...

ABD'nin, özel elçileri aracılığıyla İmralı'da Öcalan'la ve Kandil'de terör şefleriyle yaptığı pazarlıklar ve "siyasi ekonomik" operasyonlar sayesinde iyice kontrol altına aldığı PKK'nın yeni misyonu, BOP'un hedefi haline gelen Türkiye ve İran'ı meşgul etmek. 

Şemdinli'de 7 asker 2 korucunun şehit olduğu sınır çatışmasının benzerinin, iki gün sonra İran'da da yaşanması tesadüf değil. Pentagon'un, Blackwater ve emrindeki PKK ile başlattığı yeni dönemin işaret fişeği bu saldırılar. Önce düşmanı iyi tanımak zorundayız. Karşımızda Kürt halkı değil, ABD'nin taşeron "Kürtçü, şovenist" terör örgütleri var. 

Cehaletin "güç sarhoşluğu"na kapılmış tribünlerin gazını almak uğruna harcanacak tek bir saniyemiz bile yok...