Binlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG YEP 2017 sonuçları açıklandı mı sorusu yanıt buldu. Lise tercihi için binlerce öğrencinin beklediği TEOG YEP 2017 puanları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. MEB'in sonuçlarının açıklamasının ardından binlerce öğrenci TEOG YEP 2017 sonuçlarına göre tercihlerini yapacak. 

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG YEP PUANLARI (2017)

MEB tarafından sekizinci sınıf öğrencilerinin liseye yerleşimi için yapılan TEOG'un ardından tercihler yapılmaya başlanacak. Tercihlerde kullanılacak olan TEOG YEP puanları, MEB tarafından açıklandı.

TEOG YEP puanlarını görüntülemek isteyen öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları ve ardından TEOG YEP puanı sorgulama ekranında istenen bilgileri girmesi gerekmektedir.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.

BAKANLIK SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞINI DÜN DUYURMUŞTU

TEOG YEP puanlarını bekleyen öğrenciler için bir açıklama yapan MEB, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları (YEP), yarın saat 10:00'da www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek." ifadelerini kullandı.

LİSE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir .

14 - 18 Ağustos 2017, 21 - 25 Ağustos 2017, 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçek leştirilecektir. Yerleştirmeye esas n akil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırl arı içerisinde yerleştirme si yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgiler i bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere m obil b ilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bi ldirilecektir.

İlköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ika met adresleri dikkate alına rak Anadolu liseleri, Anadolu imam hat ip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede ik i öğrenciyi geçmeyecek şekilde il/i lçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu k ararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecektir.

Özel okullar da %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

Özel okullarda öğrenimi süresince burslu olarak okutula cak öğrenci, başarısı devam ettiği sürece bu h aktan yararlandırılacaktır. Herhangi bir şekilde kurumdan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecektir.