İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yönelik saldırıda gözaltına alınanlardan biri ile çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada yayılması üzerine Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. İki gün önce, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıran kişilerden Murat Alp'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fotoğrafın doğru olduğunu kabul etti. Soylu açıklamasında, olayla ilgili karakol çıkışında mahalle sakinlerinin kendisi ile fotoğraf çektirdiğini ifade etti. 

"Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez, tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar" diyen Soylu, "Tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahıs da savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır" ifadelerini kullandı.