Dün memurlar.net'te yer alan, "20 sene sonra emekli maaşı kesildi" haberinin bir benzeri daha Ankara'da yaşandı. SGK, 10 yıl sonra, bir vatandaşın emekli maaşını keseceğini bildirdi.  Bu haberin ardından emekli olan vatandaşlar arasında "SGK emekli maaşlarını mı kesiyor" sorusu sorulmaya başlandı. Kısa sürede emekliler tarafından yayılan haberle vatandaşlar korkmaya başladı. Peki SGK emekli maaşlarını kesecek mi? İşte son dakika SGK emeklileri haberi..

SGK EMEKLİ MAAŞLARINI KESECEK Mİ?

Ankara'da yaşanan olayda, 2007 yılından bu yana emekli maaşı alan bir emekliye, Sosyal Güvenlik Kurumu gönderdiği yazıda, emekli maaşını keseceğini bildirdi.

SGK'dan, Ramazan bayramı öncesinde, emekliye gönderilen yazıda, daha önce emekliye yazılmış olan bazı hizmetlerinin başka bir kişiye ait olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Memurlar.net olarak, emekli maaşı kesilecek aileyle yaptığımız görüşmede, aşağıda yer alan resmi yazıdan sonra, SGK'nın geriye doğru 5 yıllık bir borç çıkaracağı ifade edilmiştir.

Yaşanan sorunun aynı isimde başka birine ait hizmetin, kurumsal hata sonucunda emekli olan kişiye yazılmış olmasından kaynaklandığı belirtilmiştir.

Başka bir geliri olmayan emekli aile, şimdi çıkacak 60 bin lira civarında borcu nasıl ödeyeceğini düşünüyor

 SGK'NIN EMEKLİ MAAŞINI KESECEĞİNİ BİLDİREN O YAZISI