Son dakika haberine göre; Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz hayatını kaybetti. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz'daki evinde ölü bulundu. Yılmaz'ın silahla vurulmuş halde bulunması üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Mehmet Yavuz Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Yılmaz'ın intihar ettiği öne sürülüyor. Polis olay yerinde inceleme yaptı. Mehmet Yavuz Yılmaz kimdir? 

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili TBMM'de açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, oğlu vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'a ve ailesine başsağlığı diledi.

Bozdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Eski başbakanlarımızdan Mesut Yılmaz'ın vefat eden oğlu Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet, eski Başbakanımız Mesut Yılmaz'a, aile fertlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhumun kardeşi Hasan Yılmaz'ı ve amcası Turgut Yılmaz'ı telefonla aradı. Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, Yılmaz Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaştı, sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli, taziye mesajında, vefattan duyduğu büyük bir üzüntüyü ifade etti. Mehmet Yavuz Yılmaz'a Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, "Ailesinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

MEHMET YAVUZ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Yavuz Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanı Mesut Yılmaz'ın oğludur. 1979 yılında doğmuştur. Yavuz Yılmaz'ın 7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerde CHP'den milletvekilliği için adı geçmiş, ancak aday olamamıştır.(Hürriyet)