Ege Denizi’ndeki deprem ile ilgili Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde basın açıklaması yapıldı.Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, "Son verilere göre 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" dedi. 30-40 cm’lik düşey hareket sonucu bir tsunaminin meydana geldiği belirtilirken "Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimun 13 cm kaydedildi" dedi. Ancak istasyonun liman içinde olduğu vurgulanırken çevrede daha yüksek bir tsunami hareketinin olduğu belirtildi.Açıklamada,  "Kıyıdan 10 metreden 100 metreye kadar su içeriye sokuldu" denildi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.6

Dün gece 01.31'de son verilere göre 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk veriler gelince  çok hızlı bir çözüm bulunur ve ilksel sonuçlar verilir. Dolayısıyla bu dünyanın her yerinde böyledir. Daha sonra sonuçlar revize edilir. Şuanki son verilere göre depremin büyüklüğü 6.6. Depremin merkez üssünde depremin şiddeti 7 olarak ölçüldü.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 80 YARALI

Yunanistan'ın Kos adasında 2 kişi hayatını kaybetti ve ciddi hasara neden oldu. Türkiye'de de 80 yaralıl var. 160 civarı şuana kadar rtçı meydana geldi. En yüksek artçı 4.8. Vatandaşlarımız teyakkuzda olmaya devam edtmeli.

30-40 CM TSUNAMİ DALGASI ÖLÇÜLDÜ

Bu fay normal bir fay 30-40 cm'lik bir tsunami meydana geldi. Bu tsunami Bodrum limanında olan bir istasyonda maksimum 13 cm olarak kaydedildi. Denizin içinde saha gözlemleirinde yaklaşık 30 cm'lik bir dalga görüldü. Ancak diğer çevrelerde daha yüksek bir su baskısı meydana geldi. Sular içeriye karaya kadar girdi. Kıyıdan 10 metreden 100 metreye kadar bir girme oldu. Dikey olarak da 30 cm kadar bir büyüklükteydi. Bu bölgelerde tsunami görme olasılığımız zaten yüksek oluyor.

Gökova bölgesinde 15-20 yıldır bir hareketlenme var. Gökova Körfezi'nde bu zaman kadar batı kısmında çok az deprem meydana gelmişti. Dünkü depremle birlikte bu sismig boşluk dolmuş oldu. 

Ülkemiz bir deprem ülkesi. Vatandaşlarımız her zaman hazır olmak zorundadır.