Son dakika haberine göre; İsmail Kahraman, TBMM Başkanlığı seçimi 3. tur oylamasında 289 oyla ikinci kez başkan seçildi.  İlk iki oylamada üye tam sayısının 3’te 2’si (367) aranırken, üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) arandı. İkinci kez TBMM Başkanlığı'na seçilen İsmail Kahraman, oyların açıklanmasının ardından kürsüde teşekkür konuşması yaptı.

'AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI İNDİRTMEYİZ'

Kahraman şunları söyledi:

Değerli milletvekilleri sizleri ve necip milletimizi saygı ile selamlıyorum. 26. yasama döneminin 2. devresi için TBMM Başkanlığı'na tekrar seçerek şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürümü sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını saygı ile selamlıyorum. 26. yasama dönemi siyasi tarihimizde müstesna bir yere sahip olacaktır. FETÖ örgütünün kullanılması ile devletimiz yok edilmekle karşı karşıya geldi. Milletimizin kalbi Meclisimizin savaş uçakları ile bombalandı, helikopterlerle ateş altına alındı. Milletimiz parti farkı gözetmeksizin, milli birlikte ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu. Millet ve devlet düşmanlarından adalet önünde hesap sorulmaktadır. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz. Bayrağımızdaki kırmızı renk ceddimizin kanıdır. Hepimizin payı vardır.  Dostluğumuzu ve kardeşliğimizi toplumun karşısında da sergilemeliyiz. Dostluk önce insanın kendisi ile barışık olması ile başlar. 

ÜÇÜNCÜ TUR OYLAMA SONUCU

İsmail Kahraman  289
Zekeriya Temizel  124
Selma Irmak  37
Celal Adan  36
Yusuf Halaçoğlu  7

Bu sonuçlarla AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi. 3. tur oylamada 276 oy aranıyordu. 

İKİNCİ TUR OYLAMA SONUCU 

İsmail Kahraman  257 
Zekeriya Temizel  122
Selma Irmak  38
Celal Adan  40
Yusuf Halaçoğlu  7
Tamer Dağlı  37

Bu turda da 367 bulunamadığı için oylamada 3. tura geçildi. Tamer Dağlı, 3. tur oylama öncesi Meclis Başkan adaylığından çekildi.

İLK TUR OYLAMA SONUCU 

İsmail Kahraman  260
Zekeriya Temizel 113
Selma Irmak 39
Celal Adan 40
Yusuf Halaçoğlu 6
Tamer Dağlı   38

İlk turda 367 aranıyordu. Bu çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylamaya geçildi. (Ajanslar)