Son dakika haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan resen soruşturma başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı Hüseyin Aydın aracığıyla kendisine yönelik sarf edilen sözlerden dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

DİKTATÖR ALGISI

Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dilekçesinde "15 Temmuz 2016 darbe girişiminden önceki zaman diliminde FETÖ öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak diktatör algısı oluşturmak maksadıyla içeride ve dışarıda bir kampanya başlatılmıştır. Şüphelinin mensubu olduğu parti de genel başkan düzeyinde bu kampanyayı sahiplenmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında diktatör algısı oluşturmak için yoğun bir çaba sarf etmiştir." değerlendirmesine yer verildi.

'ONLARIN ANLADIĞI DİLDEN SÖYLÜYORUM'

CHP'li Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de." demişti. (Ajanslar)