Son dakika haberine göre CHP Aydın milletvekili Hüseyin Aydın, Adalet Yürüyüşü esnasında kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Aydın'ın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi. Aydın'a anjiyo yapılacağı gelen ilk bilgiler arasında.

'ADALAET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 3. KALP KRİZİ

Ankara'dan İstanbul'a doğru devam eden 'Adalet Yürüyüşü'nde bugüne kadar iki vatandaş da kalp krizi geçirmişti. Yürüyüşün 4'üncü gününde 69 yaşındaki Hasan Tatlı isimli bir vatandaş daha kalp krizi geçirmiş ve ardindan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 7'inci günde ise ikinci kalp krizi vakasıyaşanmış, yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren bir kişi hastaneye kaldırılmıştı.

HÜSEYİN YILDIZ'IN SAĞLIK DURUMU

Yıldız'ın durumuna ilişkin olarak CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak "Kalp krizi geçiren sevgili dostum Aydın Milletvekilimiz Hüseyin Yıldız'a acil şifa diliyorum. Hastane sevki yapılıyor." ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan  Hüseyin Yıldız’a anjiyo yapıldı. Ana damarında tıkanma olduğu tespit edilen Hüseyin Yıldız'a, by- pass ameliyatı veya stent takılması yönünde karar alındı. Hüseyin Yıldız ve ailesi müdahalenin İstanbul'da yapılmasını istedi. Bunun üzerine Hüseyin Yıldız, Adapazarı Atatürk Stadyumu'na inen ambulans helikopterle İstanbul’daki  Memorial Hastanesi'ne sevk edildi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç gazetecilere yaptığı açıklamada, "Anjiyoda ana damarda yüzde 90 tıkanıklık tespit edildi. Kendisinin ve ailesinin isteğiyle İstanbul'da bulunan bir hastaneye sevk ediliyor. Sağlık durumu korkulacak durumda değil. Yürüyüşün bundan sonraki etabına katılamayacak olmasından dolayı büyük üzüntü duyuyor. Dua bekliyoruz" dedi.

CHP AYDIN MILLETVEKILI HUSEYIN YILDIZ KALP SPAZMI GECIRMESI NEDENIYLE SAKARYA EGITIM VE ARASTIRMA HASTANESI'NDE ANJIYO OLDU. HUSEYIN YILDIZ AMBULANS HELIKOPTER ILE ISTANBUL'DA BULUNAN BIR HASTANEYE SEVK EDILDI. FOTOGRAF-SAKARYA-DHA

HÜSEYİN YILDIZ KİMDİR?

Hüseyin Yıldız, 2 Şubat 1967 tarihinde Bingöl'ün Kiğı ilçesinde dünyaya geldi Eğitim hayatını tamamladıktan sonra 1985 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti'de siyasi hayatına başladı. Gençlik Kolları'nda görev alan Hüseyin Yıldız, 1994'te SHP ve CHP'nin birleşmesinden sonra siyasi kariyerini CHP'de sürdürdü.

2015'in Haziran ve Kasım aylarında yapılan Türkiye genel seçimleri'nde CHP Aydın Milletvekili olarak seçildi ve TBMM'deki yerini aldı.