Son dakika haberine göre; İstanbul Valisi Vasip Şahin, 4 ilde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT'in ortak operasyonuyla sansasyonel operasyon hazırlığındaki hücresinin çökertildiğini açıkladı. Operasyonda örgütün cephaneliğinin ele geçirildiği açıklamada gözaltına alınan 44 kişiden birinin Vezneciler saldırısını gerçekleştiren teröristle irtibatlı olduğu, diğer bir şahsın ise Beşiktaş'taki saldırının organizatörü olduğu belirtildi. 

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre; Vali Vasip Şahin, "Operasyonda gözaltına alınan bir şahsın 7 Haziran 2016'da Vezneciler'de Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik eylemi gerçekleştiren şahıs ile irtibatlı olduğu, diğer bir şahsın ise 10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş Stadı'nda gerçekleştirilen canlı bomba ve bombalı araç ile ilgili keşif yaptığı ve bombalı araç içerisinde firari olan 3. şahıs olduğu değerlendirilmektedir' dedi.

İKİ SALDIRIDA 55 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016'da düzenlenen terör saldırısında 37'si polis 44 kişi şehit oldu, 150'den fazla kişi yaralandı.  Vezneciler'de 7 Şubat 2016'daki terör saldırısında ise  5'i sivil, 6'sı polis 11 kişi şehit oldu, 37 kişi yaralandı.