Son dakika haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, Doğu Gutada'daki yaşananlara ilişkin 'Rejimin savunmasız insanlara vahşeti kabul edilebilir değil' derken Münbiç ile ilgili olarak 'ABD'ye Münbiç önerimiz masada, yakında karar vereceklerdir' dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'HİÇ DOĞRU OLMAMIŞTIR' 

Başbakan Yıldırım, sanatçıların askerleri ziyaret etmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 'Niye bu kadar keskin tepki gösterdi anlamak mümkün değil. Afganistan’daki kahraman subaylarımızla bir araya geldik. Bizim için de aynı şeyleri söyleyebilir. Kendi gidemediği için herhalde, bir sıkıntı içerisinde bunun verdiği bir eziklik var. Sanatçılarımızın askerlerimizle bir dayanışma içerisinde olmasını çok ağır bir dille eleştirmesi hiç doğru olmamıştır. Kılıçdaroğlu’nun siyaset üretememesinin, geleceğe yönelik kucaklayıcı mesajlar verememesinin ruh halini olumsuz etkilediğini düşünüyorum' dedi. 

IĞDIR'A KAMP!

Yıldırım Afgan göçmenlerle ilgili olarak şöyle konuştu: 

"Afganistan terörün bitirilmesi konusunda kapsamlı ve kararlı bir politika uygulamaya başladı. Çok operasyon yapıyor. Bu da göçü tetikliyor. Çok da seçici olmuyorlar. Ama biz gelenlerden terörle ilgili olanlarını geri gönderiyoruz. Gitmeyenlerin hayatlarının daha düzgün olması için tedbir alıyoruz. Iğdır’da bir kamp kuracağız. Çalışmasını başlattık. İran üzerinden gelenlerin barınacağı bir kamp. Burada ciddi ihtiyaç var” (NTV)